To je to što me zanima!

Svekrva nevjestu vidi kao prijetnju, ali i nevjesta nju

Majke se češće svađaju s nevjestama nego sa zetovima, otkriva britansko istraživanje. Sukobi svekrve i nevjeste započnu već u početku
Vidi originalni članak

Majke se češće svađaju s nevjestama nego sa zetovima, otkriva britansko 20-godišnje istraživanje. Sukobi svekrve i nevjeste započnu već u početku jer obje očekuju da će je ova druga kritizirati ili podcjenjivati. Oko 75 posto parova ima problema sa "svojtom", a najčešće se svekrva i nevjesta svađaju oko odgoja djece, kuhanja i čišćenja.
- Dok se bore za poziciju prve žene obitelji, svaka od njih nastoji uspostaviti i zaštititi svoj status jer obje smatraju da im je ona druga prijetnja - kaže voditeljica istraživanja Terri Apter.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bluesky 11.12.2008.

    Oženi se dvoje mladih i svekrva kaže mladoj: - ujutro pijem 0,3 rakije a onda nešto malo pojedem, a ti budi pažljiva na moj rubac (na glavi), ako bude nagnut u lijevo nemoj nipošto pričati sa mnom jer imam slab dan, ako je nagnut u pravo....možeš mi kazat samo ono što je potrebno, ako je svezan ravno, imam dobar dan i možeš mi reći bilo što. A mlada odgovori: Draga svekrvo, ja ujutro poševim vašeg sina, onda popušim tri cigarete i ispijem svoju dozu rakije a onda me boli kurac za vaš rubac!

  • Maxich_1 05.12.2008.

    hehe, gljivaludara, lako je takvo što izjaviti dok ne živiš u istoj kući s njom. kad imaš svoj krov nad glavom možeš joj svašta i reći, pasalo to njoj ili ne, a ovako, banana...

  • dmaya1983 03.12.2008.

    Ja imam najbolju svekrvu na svijetu...žena je totalni zakon, iako mi može biti mama, razgovaramo kao dvije prijateljice o svemu i to mi je super, mislim već nakon drugog susreta smo na ti... Puno mi pomaže svojim savjetima o svemu, najviše o svom rođenom...da su sve svekrve takve većini parova život bi bio lakši! Pozz svima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare