To je to što me zanima!

Sveti Nikola dolazi u Centar 'Ritam s konjem', djeco dođite!

Pozivaju djecu da dočekaju s njima Svetog Nikolu i usput besplatno prošetaju na konjima koji su dio hipoterapije za djecu s invaliditetom, u nedjelju 6. prosinca
Vidi originalni članak

Iz Centra „Ritam s konjem“ u Stubičkim Toplicama (Strmečka cesta 28J) pozivaju djecu iz Zagorja da u nedjelju, 6. prosinca, dočekaju s njima Svetog Nikolu, i usput besplatno prošetaju na konjima koji su dio hipoterapije za djecu s invaliditetom. Program počinje u 14 sati, a za mališane su predviđeni i prigodni darovi. Riječ je o Danu otvorenih vrata, u sklopu kojega se roditeljima i djeci nastoje približiti osnove fizioterapije na konju te njeni učinci za djecu s invaliditetom, ali i razbiti strah zdravih mališana od konja i druženja s njima.

Konj ima hod koji je najsličniji hodu čovjeka.

- Konj ima hod koji je najsličniji hodu čovjeka, i dok dijete sjedi na njemu, pokreti se prenose preko zdjelice i simuliraju stvarni hod, što djetetu omogućava da ponovo usvoji, ili nauči te kretnje. Terapija je posebno korisna za djecu s cerebralnom paralizom, multiplom sklerozom, djecu s oštećenjima slušnog i vidnog aparata, kao i djecu s amputacijama, bez obzira na to hodaju li otežano, ili su zbog svog stanja prestala hodati - kaže fizioterapeut Josip Knezić iz Centra i dodaje kako ljubav prema konjima može biti i značajan dio psihološke podrške djeci s poteškoćama u razvoju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare