To je to što me zanima!

Svjetski dan tune: Nemojte je jesti više od jedanput tjedno

Tuna je jedan od najlakše dostupnih izvora proteina današnjice te česti izbor kad želimo pojesti nešto na brzinu. Ipak, ne preporučuje se da se jede više od jedanput tjedno zbog prisutnosti teških metala i žive u njoj
Vidi originalni članak

Od nje se rade fina pašteta i brza salata. Volimo je pečenu, a tuna je jedan od najlakše dostupnih izvora proteina današnjice te česti izbor kad želimo pojesti nešto na brzinu.

Ipak, ne preporučuje se da se jede više od jedanput tjedno zbog prisutnosti teških metala i žive u njoj. Ipak, puna je zdravih masti i proteina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Recept za paštetu od tune

Sastojci: 

250 g tune iz konzerve, 100 g maslaca, 100 g majoneze, 3 kisela krastavca, 1 pečena paprika, 4 slane srdele ili fileta inćuna, 1/2 žličice kapara, 1 žlica sjeckanog peršina, 2 žlice kečapa, ljuti umak - tabasco, sol i papar 

RECEPT DANA Zlevanka s višnjama: Kolač u kojem su uživale i naše bake

Priprema:

Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku. Zatim dodamo krastavce, oguljenu pečenu papriku, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična. Dodamo kečap, kapare, tabasco, sjeckani peršin, sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo. Dobivenu paštetu rasporedimo u manje zdjelice i možemo odmah ili rashlađeno poslužiti uz prepečeni kruh ili tost.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare