To je to što me zanima!

Tajanstvena moć boja: Otkrijte koja vraća strast u vašu vezu

OBOJITE SVOJ DAN Terapija bojama pomoći će da podignete samopouzdanje i vitalnost, da budete uspješni u poslu ili da vratite strast i ljubav u vezi s partnerom
Vidi originalni članak

Svaka boja u spektru ima vibracijsku energiju koja pozitivno djeluje na zdravlje i raspoloženje. Okruženje u kojem boravite obojite prema savjetima stručnjaka. Još u antičko doba upotrebljavala se terapija bojom, a u egipatskim hramovima bile su “svete” prostorije okupane sunčevim zrakama uvijek u drugoj boji. 

U svakoj su se sobi sunčeve zrake lomile pod drugim kutom i obasjavale prostoriju samo jednom živopisnom bojom. Vrhovni svećenici pripisivali bi “terapiju bojom” povlaštenim posjetiteljima tih svetih mjesta, odnosno smještali bi ih u određenu sobu kako bi se brzo i lako opustili ili izliječili. 

Zelena umiruje

Te “drevne klinike” davale su rezultate, a danas se zna kako svaka boja u spektru ima vibracijsku energiju koja pozitivno djeluje na zdravlje i raspoloženje. Primjerice, zelena smiruje i upravo su zato zelenom obojeni zidovi takozvanih green roomova, odnosno soba u kojima se opuštaju pjevači ili glumci prije i poslije nastupa. Zelena na poslu potiče na zarađivanje, a kod kuće vas “tjera” da dobro raspolažete novcem. 

Kod prekida veze najbolja pomaže tamnoružičasta

Tamnoružičasta pomaže kod prekida veze. Stručnjaci savjetuju da u tamnoružičastu bilježnicu zapišete sve lijepe strane vaše nove slobode kako biste brže preboljeli bivšeg partnera. Trebate li obaviti važan telefonski razgovor, stavite plavi šal, koji olakšava komunikaciju i otklanja sve nesporazume. 

Žive boje, kažu stručnjaci, dobro utječu na zdravlje, odnose s drugim ljudima i na poslovnu karijeru pa, ako na poslu pijete iz žute čaše, bit ćete kreativniji i sposobniji u obavljanju zadataka. Odjenete li se u tirkiznu boju, lakše ćete smiriti osobu pod stresom ili biti najbolje rame za plakanje tužnom prijatelju. 

Crvena privlači ljubav, zlatna za samopouzdanje

Nosite li crveno, osjećat ćete se sigurno, a tijelo će lakše apsorbirati energiju i pojačati vašu sposobnost vođenja. Osim odjećom, i svijećama u boji možete privući pozitivnu energiju. Izgaranje crvene i ružičaste svijeće privlači ljubav pa ih upalite tijekom romantične večere. 

Zlatna podižu samopouzdanje pa ih je najbolje zapaliti kad pišete životopis ili molbu za posao. Kako biste potaknuli svoju duhovnost i približili se istini, zapalite bijelu svijeću pa meditirajte. I žarulje u boji terapeutski djeluju na dušu i tijelo. Prigušeno svjetlo u boji najbolji je način za opuštanje, a ovisno o boji, širi potrebnu energiju. Upalite zeleno svjetlo i pripremite opuštajuću kupku. Već nakon 20 minuta kupanja bit ćete puni energije i spremni za nove izazove. 

Ako ste ljutiti ili preopterećeni, plavo će vas svjetlo smiriti i učiniti osjetno sretnijima.

24sata
Idi na 24sata

Komentari 49

  • Timmy2 13.09.2015.

    Narančasta boja je zakon.

  • Fenix7 11.09.2015.

    Meni bi najviše pomogla zelena. :D $$$

  • mare 22 11.09.2015.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare