To je to što me zanima!

Tajna uspješnog braka ipak ne leži u ljubavi, već u predanosti

Parovi brak često vide kao bankovni račun, sve dok imaju koristi, ostaju, ali čim naiđu problemi, traže izlaz. Uspješna veza zahtijeva predanost, poručuje Tracy Cox
Vidi originalni članak

Da bi brak opstao nisu važne stalne izjave ljubavi ili koliko često se parovi svađaju, već predanost i stalan rad na vezi, potvrdila je britanska studija. Znanstvenici su tijekom 11 godina braka pratili 172 para i ustanovili da predanost, osim što štiti vezu, da je i jača. Što su se parovi više trudili oko rješavanja problema to je njihova povezanost bila jača, piše Daily Mail.  

Bez predanosti, lako je partneru zamjeriti čak i najmanju sitnicu zbog čega je takva veza osuđena na propast. Nije čak ni toliko bitna kompatibilnost, već ustrajnost. Važno je raditi na svojim različitostima i prihvatiti jedno drugo, tvrdi poznata britanska stručnjakinja za veze Tracey Cox.  

Pristup "bankovnog računa"

Problem je u tome što velik broj parova ima pogrešan stav odnosno pristup bankovnog računa. Sve dok u vezi dobivaju više nego što bi dobivali bez nje, parovi ostaju zajedno, no čim naiđu na prve probleme traže izlaz. 

Uspješni parovi za razliku od njih sebe vide kao tim, a ne pojedince koji misle samo na svoje potrebe. Oni su spremni žrtvovati svoje želje za dobrobit partnera i braka. Slično vrijedi i za parove koji čekaju sa zajedničkim životom nakon braka, oni su konzervativniji u pogledu na brak i više su predani samoj instituciji nego parovi koji već žive zajedno. 

Seks zbližava, ali treba odrediti pravi tempo

Osim predanosti, u braku je ključan faktor seks zato što zbližava. Pa iako je uvriježeno mišljenje da parovi koji se češće seksaju ostaju zajedno, kod seksa nije bitna učestalost već tempo. Najvažnije je da se parovi dogovore kakav seksualni život žele i usklade svoje potrebe, napomenula je Cox.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • black_cat 13.09.2013.

    najlakše je biti s nekim u braku dok je sve super,..svakom braku su kušnje problemi..

  • Capafiori 09.09.2013.

    Osim predanosti i izdržljivosti, ne zaboravite partneru svakoga dana ne samo izreči nego i dokazati da vam je stalo, uz prvi jutarnji pozdrav - volim te. :)

  • moj stav 09.09.2013.

    doba rbrak je kombinacija ljubavi,razumjevanja,tolerancije i strasti naravno ne nužno tim redom!!!!! eto moj je za sada sretan!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare