To je to što me zanima!

Tajna vrhunske kave je tvrda voda, a ne razne sorte i aparati

Različite vrste soli kojima obiluje tvrda voda potiču otpuštanje aroma iz zrna kave zbog čega ni najskuplja kava ne bi bila tako ukusna ako se priprema u mekoj vodi
Vidi originalni članak

Zaboravite luksuzne aparate za kavu, kupovinu najskupljih zrna ili specijalne tehnike miješanja, jer u dobrom okusu omiljenog napitka najveću ulogu ima voda, pokazalo je studija britanskog Sveučilišta Bath. U njoj je kemičar Christopher Hendon analizirao točan sastav kave koju je prethodno dao volonterima na testiranje.

Čak i ako se koristi ista sorta i zrna, kava može imati potpuno drugačiji okus ako se skuha u različitim vodama iz slavine, zaključili su znanstvenici. Ono što najviše utječe na dobar okus kave je relativno tvrda voda, koja ima veći udio magnezijevih iona i potiče na otpuštanje aroma iz zrna, piše Daily Mail.

Otkrijte 10 zanimljivosti o kavi u videu:

Idi na 24sata

Komentari 66

  • jorginho 06.06.2014.

    Povjerovao bi da nije u pitanju britansko istraživanje,njima je svaka kava dobra samo da je vruća,lol

  • Babaluji x 05.06.2014.

    a evo dokaza da nisam lud , osjetim svaku kavu da je različitoga okusa , ja sam mislio da su tome krive konobarice a ono problem u vodi :)))))

  • edizg 05.06.2014.

    a eto sve kaj je tvrdo je dobro;)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare