To je to što me zanima!

Talijanski kuhar otkrio tajnu spremanja savršene carbonare

Za idealnu carbonaru, Massimo Bianchi preporučuje posebnu pancetu od svinjskih obraza, ali i drugačije miješanje jaja. Najprije se razdvajaju tri bjelanjka i šest žumanjaka pa onda miješaju
Vidi originalni članak

Talijanski kuhar, Massimo Bianchi, otkrio je svoju tajnu spremanja savršene karbonare svaki put. Sve što vam treba za pripremu ovog ukusnog jela jest pet sastojaka. Bianchi je svoj 'tajni' recept odlučio podijeliti s javnosti, te usput naglasio kako je važno da se karbonara jede odmah nakon kuhanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za spremanje ovog poznatog talijanskog jela još od drevnog Rima, Bianchi tvrdi da je potrebno imati slaninu guanciale. Naime, riječ je o slanini od sušenih svinjskih obraza, koja ima intenzivniju aromu od pancete, ali zato ima i mekšu teksturu. Karakteristična je za predio središnje Italije.

Nadalje, bit će vam potrebna i jaja (tri bjelanjka i šest žumanjaka), špageti, parmezan i sir pecorino (tvrdi ovčji). Ako ne možete nabaviti slaninu guanciale, panceta će biti savršeno dobar nadomjestak, a može se pronaći u većini supermarketa. Za kraj će vam trebati i malo maslinovog ulja.

Prema Bianchiju, kuhanje biste prvo trebali započeti sa pirjanjem guanciale ili pancete u maslinovom ulju sve dok ona ne postane hrskava. Zatim odvojite žumanjke i bjelanjke te ih u zdjeli sve zajedno sjedinite prije nego što joj dodate smjesu od 25 grama pecorino sira i 25 grama parmezana. Dodajte i crnog papra koliko želite, ovisno o vašem ukusu.

Na kraju skuhajte oko 500 grama špageta u slanoj vodi i procijedite, no ostavite malo vode sa strane za kuhanje. U smjesu od jaja i sira dodajte tjesteninu, i poprženu slaninu te prelijte vodom u kojoj ste kuhali tjesteninu. Gotovu tjesteninu poslužite odmah. Naravno, ova metoda kuhara Bianchija nije jedina i mnoštvo drugih kuhara tvrdi da ima recept za savršenu karbonaru.

SUPER RECEPTI Orasi su super spoj s mesom, rezancima, u salati i umacima

Australska TV voditeljica, Justine Schofield, tvrdila je da je za savršenu karbonaru potrebno samo četiri sastojka, a otkrila je svoj recept za Daily Mail Australia. Iz recepta je izbacila sir pecorino i bjelanjke kako bi još više pojednostavila recept.

Kuhar Dario Manca pak tvrdi da nikada ne smijete koristiti slaninu u ovom jelu, odnosno slaže se s Massimom da u receptu treba biti isključivo slanina guanciale. Također preporučuje da tjestenina bude skuhana al dente. Drugi slavni kuhari, poput Jamieja Olivera i Nigella Lawsona, preporučuju korištenje pancete umjesto guanciale, jer ju je puno lakše za nabaviti, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 7

  • umjereni pacifist 04.11.2019.

    ma kakva karbonara. gdje je grah i repa s dimljenom nogicom?

  • 02.11.2019.

    Jos kad bi je neko radio .. i dodjes na gotovo

  • pikzibner 02.11.2019.

    Čemu maslinovo? Pa poanta korištenja guancialea je to što će pustiti svoju masnoću od sala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare