To je to što me zanima!

Tijekom zime je bitno upoznati sedam neprijatelja imuniteta

Zna se da za dobar imunitet treba zdravo jesti i trenirati te da nije dobro pušiti i na kraju da se cijepljenjem možemo solidno zaštititi. No, što još možemo učiniti?
Vidi originalni članak

Razmišljajući o tome što je u stvari imunitet, možemo reći slijedeće; to je briljantna armija mikroskopskih stanica koje ustaju u obranu gdje god se u tijelu pojavi problem, bez obzira je li to upalni proces i ulazak bakterija ili je u pitanju ulazak alergena.

Visok unos šećera i zasićenih masnoća iz crvenog mesa i masnih sireva može uzrokovati pad imuniteta. Također, ako piješ više od pet alkoholnih pića dnevno i pušiš više od 20 cigareta dnevno tvoj imunitet je na udaru.

Svi govore i pišu o imunitetu upotrebljavajući u komentarima pojmove ''slab imunitet'' i ''jak imunitet'' što jasno pokazuje granicu do koje ide prosječno ljudsko znanje o obrambenim snagama organizma i kako se te snage mogu pojačati i na koncu kako se te snage mogu degradirati i uništiti. Zna se da za dobar imunitet treba zdravo jesti i trenirati te da nije dobro pušiti i na kraju da se cijepljenjem možemo solidno zaštititi.

Glavne neprijatelje imuniteta potražite na zdravakrava.hr

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare