To je to što me zanima!

Tjedan talijanske kuhinje u Zagrebu: Pojedite ukusno jelo ili obiđite izložbu 'Heroji hrane'

Talijanska institucionalna mreža u Hrvatskoj obilježava VII. izdanje Tjedna talijanske kuhinje u svijetu – u trajanju od 14. do 20. studenoga – bogatim i raznolikom programom aktivnosti u različitim dijelovima Hrvatske
Vidi originalni članak

U tijeku je Tjedan talijanske kuhinje u svijetu – u trajanju od 14. do 20. studenoga, a Talijanska institucionalna mreža u Hrvatskoj obilježava VII. izdanje istog bogatim i raznolikom programom aktivnosti u različitim dijelovima Hrvatske

Vrhunac cjelokupnog programa bit će svečana večera koju Veleposlanstvo organizira 15. studenoga u jednom prestižnom zagrebačkom hotelu s jelovnikom koji je nadahnula slavna chefica Lidia Bastianich. Među uzvanicima bit će predstavnici vlasti i medija te hrvatski enogastronomski stručnjaci.

Program:

Vrijedi još istaknuti izložbu talijanskih plodova zemlje pod nazivom 'Hortus Felix' u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu; kuharske demonstracije chefa Anzellottija u organizaciji Agencije ICE; izložbu o povijesti kuhinje u ujedinjenoj Italiji nadahnutu djelima Pellegrina Artusija u organizaciji Generalnog konzulata u Rijeci.

Veleposlanstvo je također priredilo izložbu pod nazivom 'Heroji hrane', koju je osmislila organizacija Slow Food, o izvrsnosti talijanskih zanimanja povezanih s enogastronomskim sektorom. Izložbu će ugostiti Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na kraju, kao i prošlih godina, tri zagrebačka restorana s ponudom talijanskih jela priključila su se promociji talijanske kuhinje tijekom ovog tjedna s posebno osmišljenim jelovnicima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare