To je to što me zanima!

To se zove prava ljubav - Drže se za ruke više od 7000 godina

Zajednički pokopane ljubavnike znanstvenici su od milja proglasili Romeom i Julijom. Ženski kostur ima brončani prsten i zaljubljeno "gleda" u svog partnera
Vidi originalni članak

Arheolozi su nedavno na sjeveru Italije našli kosture muškarca i žene pokopane između 5. i 6. stoljeća prije nove ere. Ženski kostur ima očuvan brončani prsten te zaljubljeno “gleda” u partnera. 

- Znanstvenici vjeruju kako je par bio u ljubavnoj vezi, a tko god ih je pokopao, zasigurno je smatrao da njihovu ljubav treba očuvati i u zagrobnom životu - kaže antropologinja Kristina Killgrove. 

Dodaje kako nije neobično da ljubavnici ili članovi obitelji umru u isto vrijeme zbog epidemija koje su vladale Europom. Nije neuobičajeno ni da član obitelji umre pokušavajući pokopati drugog. Još jedan kosturski par, preminuo oko 5. tisućljeća pr. n. e., našli su 2007. godine 40 kilometara od Verone. Baš poput Shakespeareovih Romea i Julije, znanstvenici su ih pronašli sklupčane u zagrljaju. Žele istražiti tko su bili, zašto su preminuli i jesu li bili u ljubavnoj vezi.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • jingsaw 18.12.2011.

    kad umrem bas bih volio jos jednog mrtvaca pored sebe samo mi jos to treba

  • eurodiesel 06.11.2011.

    zar nitko ne vidi da su im ruke povezane bodljikavom žicom??

  • AnaM_1 01.11.2011.

    Nije tacno da su kosturi stari 7000 godina,vec 1500, a osim toga i matematika vam nije kako treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare