To je to što me zanima!

Toni Rico i Negarin iz Londona osvojili 2. večer Dreft Fashiona

Retrospektiva 10-godišnjeg rada hvarskog dizajnera Tonija Rica prošla je, kao i uvijek, u veselom tonu, dok je od ostalih kreatora oduševila londonska Negarin
Vidi originalni članak

Retrospektiva rada pod nazivom "Made in Yugoslavia" imala je naglasak na sportskim i svakodnevnim nosivim komadima, a iako su revije Tonija Rica uvijek orijentirane na performans, ovaj put je naglasak ipak bio nešto više na odjeći. No zabave nije nedostajalo jer su i modeli i sam dizajner na kraju revije zaplesali.

Među najboljim kreatoricama druge večeri pokazala se Negarin. Riječ je o američkoj dizajnerici Negarin Sadr koja je nakon završenog studija, odlučila svoju modnu marku lansirati u Londonu. Radila je s Donnom Karan, od koje je i usvojila sklonost ležernoj, udobnoj i sofisticiranoj poslovnoj odjeći te i sama krenula tim smjerom. I u njezinoj kolekciji za jesen-zimu 2013./14. ima retro elemenata, od printa do krojeva, no uspješno ih sparuje u svakodnevne kombinacije koje ženama nipošto ne oduzimaju ženstvenost. 

Puno se očekivalo od prošlogodišnje pobjednice prošlosezonskog nagradnog natječaja Dreft Next Generation, Marice Pažanin. U njezinim kreacijama dominira crna boja, koja joj je i bila zadana natječajem, no pokušava je ublažiti komadima bijele. Većina komada je nosiva, a prisutni su i elementi darkerske scene. 

Maja Hrastinski nakon nekoliko godina izbivanja, vratila se s idejom multifunkcionalne haljine. Pencil haljinu prikazala je na sceni mijenjajući joj rukave i koristeći ih kao ovratnik te tako stvarajući uvijek novu haljinu. Inspiraciju je pronašla u radu Victorie Beckham. 

Kolekcija Natalije Smogor za okosnicu je imala lepršave, šarene kreacije, a vratila je u opticaj i frak haljinu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare