To je to što me zanima!

Top 10 savjeta za kuhanje s kojima ćete spasiti svako jelo

Male tajne velikih kuhara, ali i bakine kuhinje, mogu vas u trenu pretvoriti u pravog chefa. Što ih više znate, to ćete moći male nezgode pretvoriti u prednost
Vidi originalni članak

1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, prije dodavanja glazure prokuhajte pekmez od marelica i premažite biskvit.

2. Prepečenom kruhu odrežite rubove, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte češnjakom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče. 

3. Ako ste presolili jelo ubacite u juhu nekuhanu tjesteninu ili sirovi krumpir pa izvadite nakon deset minuta.  

4. Počnu li se beze kore mrviti tijekom rezanja, namastite nož i počnite ponovno - oštrica će lakše kliziti. 

5. Juhe, variva i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i krušne mrvice ili gustin izmiješan s malo vode. 

6. Ako se špageti zapetljaju, ostavite tjesteninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tavi s maslacem ili uljem pa lagano miješajte.

7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim octom ili rajčicama. 

8. Stari kruh poprskajte vodom i mlijekom pa zagrijte u mikrovalnoj 

9. Prekiselu salatu isperite u vodi, a preljev za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili žličicom šećera  

10. Led ili hladna voda pomažu kod prekuhane tjestenine. Ocijedite je te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuhanje. Zatim je zagrijte u umaku od rajčice - kiselina će stvrdnuti tjesteninu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 05.06.2021.

    @kika12kika ovaj tamo ce sigurno lupit prijavu. Tip je toloko ogorcen da ujutro mrzi sebe, a poslijepodne cijeli svijet 

  • mily 17.06.2017.

    kad jednom uprskaš, ima šanse za mali popravak, ali nikad to više nije ono što bi trebalo biti:))

  • 17.06.2017.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare