To je to što me zanima!

Top trikovi kako da se naočale ne zamagle, a ni stakla na autu

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je - upotreba sirovog krumpira. Prepolovite krumpir pa polovicom premažite površinu koju želite zaštititi
Vidi originalni članak

Ljudi koji nose naočale znaju koliko je nezgodno tijekom ovih hladnih dana ući izvana u toplu prostoriju - stakla se zamagle u sekundi, a tada naočale moraju skinuti i čekati da se odmagle.

POGLEDAJTE VIDEO Trik kako objesiti sliku na zid bez muke:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trik kako to spriječiti ne može biti jednostavniji - uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočalama.Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibre.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja - što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočale zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

Pjena za brijanje pomaže u automobilu

Nanesite malu količinu pjene na krpu od mikrovlakana i protrljajte time stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane posve čista, odnosno dok pjena ne nestane.

PRIMIJETITE IH NA VRIJEME Ovi znakovi ukazuju da u kući imate plijesan, a ne vidite ju

Istu metodu možete koristiti na svim staklenim površinama (na primjer, na ogledalima u kupaonici) jer pjena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je - upotreba sirovog krumpira. Prepolovite krumpir pa polovicom premažite površinu koju želite zaštititi od stvaranja magle. Mnogi ovu metodu često koriste na staklima automobila.

 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • sikirica 20.10.2021.

    Probao ovo s pjenom za brijanje na naočalama. Za sad funkcionira. Vidjet ćemo koliko dugo

  • marac35 18.10.2021.

    jel zna netko zašto moram ujutro kad je auto hladan i vani 4 stupnja, upaliti klimu da mi u sekundi odmagli stakla, a kad je obično puhanje uključeno onda se stakla magle potpuno? znači upalim auto, dizlo je, treba mu vremena da se ugrije, krenem odmah dok je hladan, temp je namještena na 25 stupnjeva. budući da je auto hladan, puše hladno i kad uključim A/C i sa isključenim A/C. ali samo klima odmagljuje i to u sekundi. zakaj? kaj ću morat cijelu zimu svako jutro palit klimu na 10min da bih mogao vidjet kroz stakla? kad se motor ugrije, onda ugasim klimu i puše toplo po staklu pa se ne magli. Mazda6 2019.g.

  • Turbojunkie 18.10.2021.

    Postoje sredstva za tu namjenu. Čudno da nije spomenut duhan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare