To je to što me zanima!

Toplo-hladna veza - takav kolega najbolji je motivator

Kolege na koji nas stalno “drže na oprezu” u radnom okruženju, potiču naš borbeni duh i motiviraju nas da radimo bolje, kažu američki znanstvenici
Vidi originalni članak

Kolega koji je divan i susretljiv u jednoj, ali vrlo odrješit i neugodan u drugoj situaciji, može vam  pomoći da budete učinkovitiji na poslu, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Harvard Business Reviewu. Socijalni psiholozi ovakve “veze” nazivaju ambivalentnima, odnosno podvojenima te ih opisuju kao one u kojima vladaju toplo-hladni odnosi.

Točnije, oni u kojima su pozitivni i negativni osjećaji podjednako zastupljeni. Dosadašnja istraživanja fokusirala su se na negativne aspekte ovih odnosa, no američki znanstvenici sa Sveučilišta North Carolina ustanovili su kako kolege koji nas stalno “drže na oprezu” u radnom okruženju, potiču naš borbeni duh i motiviraju nas da radimo bolje.

- Istraživanje je pokazalo da najrazličitije osobnosti, kad se spoje na ostvarenju zajedničkog cilja, imaju specifičnu ulogu i korist, kako za postizanje cilja, tako i za sve sudionike - kaže Shimul Melwani, voditeljica studije.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • Judita👥 03.03.2016.

    toplo -hladna veza da:)ali ua solo igrače i igračice:)

  • Tamno savršenstvo 01.03.2016.

    Moj najbolji motivator je jedna kolegica s posla. Jednom sam ju pozvao na kavu, ali sam to učinio u najgorem mogućem trenutku. Ona taj dan nije mogla, ja nisam mogao idući, onda je ona otišla na godišnji, pa sam ja otišao na godišnji, i to je ostalo na tome.Tračak nade mi je dalo to što je jučer ona pokrenula temu da bi mogli otići na kavu, ali i ti planovi su propali u vodu. Znam da možda malo previše razmišljam o svemu tome, ali ne želim uprskati stvari, i volio bih da možemo ostati prijatelji ako ona ne želi nešto više, a opet ne znam kako da joj kažem što osjećam bez da bude čudno ako me odbije.

  • INDODA9 01.03.2016.

    Ah ta divna vremena sa kolegicama, nezaboravno!:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare