To je to što me zanima!

Tražite li povišicu nikako šefu ne govorite o svojim dugovima

Prilikom traženja povišice ili promaknuća više treba pričati o svojim talentima i doprinosu u tvrtki, nego o privatnim stvarima, tvrdi bivši supermodel Tyra Banks
Vidi originalni članak

Želite li u razgovoru s važnim partnerima odglumiti samopouzdanje, gledajte ih u čelo umjesto u oči - savjetuje bivši supermodel Tyra Banks. Druga strana neće znati gledate li je u oči, a kod vas će to umanjiti osjećaj prestravljenosti te  ćete djelovati sigurniji u sebe. Banks, koja je nakon uspješne manekenske karijere pokrenula niz uspješnih poslova uključujući TV emisije, mobilne aplikacije i tvrtku dekorativne kozmetike, odlučila je na konferenciji za tehnologiju Wall Street Journala podijeliti svoja iskustva i poslovne lekcije. Posebno je naglasila važnost tajminga prilikom promjene karijere ili poslovnog fokusa. 

- Ključ je u tome da se prebacite na sljedeći posao ili pothvat prije no što ljudi shvate da je vaša trenutna karijera krenula nizbrdo - naglašava Tyra. Također ističe da je, kao žena, svjesna izazova s kojima se ostale žene svakodnevno suočavaju na poslu. 

Savjetuje im da prilikom traženja povišice ili promaknuća više pričaju o svojim talentima i doprinosu u tvrtki, a da izbjegavaju iznošenje privatnih razloga. Poslodavcu nije stalo do vaših neplaćenih računa i ostalih osobnih problema. Ženama savjetuje i da ne ostaju u ljubavnim vezama samo zbog financijskih razloga. Kontrola nad vlastitim životom puno je vrednija od novca.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Kashmir 06.11.2015.

    Nemam šefa...nemam šeficu....a ni povišicu šta ću sad...

  • Pametna ovca 05.11.2015.

    Samo ti kod nas traži povišicu.

  • DELETED222 04.11.2015.

    u krevetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare