To je to što me zanima!

Trećina žena skriva slatkiše ispod kreveta i jede kradomice

Oko 31 posto pripadnica ljepšeg spola grickalice i slatkiše skrivaju kako ih nitko drugi ne bi pojeo, a svaka deseta ih skriva i ispod kreveta, pokazuje istraživanje
Vidi originalni članak

Dvije trećine pripadnica nježnijeg spola svoju naviku potajnog jedenja skriva od partnera, a polovica se zbog toga osjeća jako loše. Otkrila je to studija  tvrtke American Pistachio Growers na 2000 ljudi. Gotovo 33 posto žena priznaje da jedu dok ih nitko ne vidi, a 50 posto njih srami se hrane koju jedu kao i količine grickalica u kojoj uživaju potajice, prenosi Daily Mail

Čak 40 posto žena svoje omiljene grickalice i slatkiše skrivaju kako ih ne bi pojeli njihovi partneri, ali i za to jer ne žele da znaju što jedu. Polovica njih pojede svoje slatke grijehe i prije nego dođu od trgovine do kuće samo kako ih nitko drugi ne bi pojeo. A 21 posto žena potajno ide u dućan kako bi napravile zalihu svojih omiljenih slatkiša. 

Ovo istraživanje otkrilo je i da žene u prosjeku pojedu dva deserta na dan, a trećina njih umjesto ručka radije jede slatkiše. Polovica ne može bez malih poslastica između obroka, a omiljena zadovoljstva su im čips, čokolada, keksi i kolači. Gotovo 69 posto žena brine činjenica što jedu prečesto i nezdravo, a 80 posto njih trudi se promijeniti svoje navike. Umjesto grickalica i slatkiša biraju voće, orašaste plodove i krekere.

- Ako skrivate hranu ili jedete potajno, to zapravo znači da i vi sami mislite da jedete nešto što ne biste smjeli - objašnjava nutricionistica dr. Cathy Kapica sa Sveučilišta Tufts.  

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mrsavimo-zajedno 05.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • Vaše zdravlje 03.04.2012.

    To je zato što imaju loš način prehrane a da bi to otklonili trebaju pogledati na http://jovanov.net gdje mogu pronaći dobar savjet kako da to i učine.

  • nuša matanova 31.03.2012.

    ne mogu ti ja skrivat ,jer ne mogu čekat ,nego navali odma ,pa di puklo da puklo ,a puca na vagi

Komentiraj...
Vidi sve komentare