To je to što me zanima!

Trgovina rabljenom odjećom zapošljava beskućnike i svijet čini zelenijim mjestom za život

Trgovina u blizini Brightona u Engleskoj je dio Emmaus Brightona, organizacije koja podržava beskućnike, nudeći im mjesto za život i rad na zemljištu. Ponovna upotreba i recikliranje glavni su cilj trgovine
Vidi originalni članak

Trgovina rabljenom odjećom 'Outfit' radi sve kako bi svoju zajednicu i svijet učinila boljim, čistijim i zelenijim mjestom za život. U trgovini su zaposleni bivši beskućnici i osoblje s punim radnim vremenom. Zajedno naporno rade na sortiranju i čuvanju rabljene odjeće koju se trude prikazati u nevjerojatnim prostorijama kapele iz 1930. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trgovina je dio Emmaus Brightona, organizacije koja podržava bivše beskućnike, nudeći im mjesto za život i rad na zemljištu Kupci ovdje mogu pronaći sve marke - od Primarka do Guccija.

EVO ŠTO JE NAJKVALITETNIJE Stižu hladniji i vlažniji dani: Savjeti naših modnih stručnjaka koju robu i materijale odabrati

- Sve što biste pronašli u jednom od najboljih londonskih 'second hand' butika, možete pronaći i ovdje - kaže Eva Russo, voditeljica maloprodaje.

- Postoji određeni stil koji poznajemo, pa pokušavamo odabrati artikle za koje znamo da će se svidjeti našim klijentima, jer oni možda neće slijediti određeni trend - dodala je.

Ponovna upotreba i recikliranje glavni su cilj organizacije Emmaus Brighton.

- Glavni cilj nije samo prodaja divne rabljene odjeće, već i ono što možemo učiniti za širu sliku, a što se temelji na ponovnoj upotrebi, recikliranju, prenamjeni i kreativnosti. Ovdje želimo dovesti ljude koji vam mogu pokazati kako napraviti jastuke od starih džempera, ili prekrivače od starih traperica ili što god to bilo - rekao je poslovni menadžer Joel Lewis

Ne samo da su svi predmeti darovani, već postoje i posebni odjeljci za ljude koji žele prenamijeniti ili i reciklirati vlastitu odjeću.

VINTAGE CHIC Retro kardigan u više dužina: Od super kratke do one maksi

- Imamo poseban kutak za galanteriju, koji je od velikog interesa za kreativne ljude u Brightonu, gdje mogu kupiti tkaninu, vunu i sve predmete za stvaranje novih odjevnih predmeta. Dakle, na neki način, to je poziv ljudima da postanu kreativni - dodala je Eva.

Svi predmeti koji nisu odabrani za izlaganje u trgovini predaju se reciklažnoj tvrtki na ponovnu upotrebu, piše Metro.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare