To je to što me zanima!

Tri rješenja protiv mitesera su med, muškatni oraščić i jaja

Umjesto skupih tretmana i kemikalija, kod kuće napravite prirodnu masku od meda ili bjelanjaka te piling od muškatnog oraščića koji će začas i zdravo otčepiti pore
Vidi originalni članak

Za razliku od skupe mikrodermoabrazije, mrtvih stanica kože i začepljenih pora možete se riješiti jednostavnim pilingom od muškatnog oraščića i mlijeka. U posudu stavite u jednakom omjeru mlijeko i muškatni oraščić. Miješajte dok ne dobijete smjesu gustu poput paste.  

Nakon toga na lice koje ste prethodno oprali laganim kružnim pokretima umasirajte piling. Posebnu pažnju posvetite područjima na kojima su miteseri, ali nemojte pregrubo masirati kako ne biste oštetili kožu. Masirajte oko tri minute i potom isperite mlakom vodom. 

Medom protiv mitesera

Najjednostavniji način da se prirodnim putem riješiti mitesera jest da iskoristite gusti i ljepljivi med. Lice najprije operite i potom na kritična područja prstima utapkajte med koji će se zalijepiti za prljavštinu iz pora i upiti je. Osim što čisti, med djeluje kao antioksidans i kao antibakterijsko sredstvo. 

Bjelanjak čisti nečistoću iz pora

Za ovaj su vam tretman potrebna jaja i kist. Najprije iz jaja izdvojite bjelanjak i nanesite ga kistom na čisto lice. Nanosite sloj po sloj i pazite da se prvi sloj osuši prije nego nanesete drugi i treći. Masku od bjelanjaka držite 15 minuta sve dok se u potpunosti ne osuši. Nakon toga lice isperite toplom vodom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tinkus 29.08.2012.

    ovo s muškatnim fakat djeluje!

  • liberal00 28.08.2012.

    opet jaja..

  • jopesplit 28.08.2012.

    sve su to gluposti, prehrana i geni su glavni krivac za lošu kožu lica

Komentiraj...
Vidi sve komentare