To je to što me zanima!

Trik od pet sekundi otkriva je li meso pokvareno ili je još svježe

Svježe meso se može uočiti i po čvrstoći i prošaranosti, a najbolje je kupovati meso koje je domaće ili iz regije. Staro meso će biti u krvavoj vodi, tamnije boje ili će biti sivkaste nijanse
Vidi originalni članak

Budući da ne možemo znati koliko dugo meso stoji u hladnjaku u trgovini, postoje neki znakovi koji mogu otkriti je li to meso svježe ili nije. Boja, količina krvave vode i prošaranost bijelim prugama otkrivaju koliko dugo meso stoji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro - naglasila je Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra. A da to vidite, potrebno vam je samo par sekundi da promotrite zapakirano meso.

VRIJEME ZA ROŠTILJANJE Recepti za odličan roštilj: Leskovački uštipci, mazalice, mini burgeri, sočni odresci...

- Masnoća mesu daje aromu - kaže Roesicke i dodaje da bi kvalitetno meso moralo imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.

Najbolje je uvijek kupovati domaće svježe meso, ali to nije uvijek moguće, pa je bolje birati meso koje je iz regije, jer ono nije dugo putovalo do trgovine. Osim informacija koje su napisane na pakiranju, treba i dobro pogledati samo meso. 

Boja mesa ovisi o vrsti - teletina treba biti svjetla, ali ne bijela, isto kao i kod peradi. Svježa govedina je srednje crvene boje, ne tamno crvene boje, a svinjetina blijede ružičaste boje.

BILO DA JE KUHANO ILI PEČENO Evo što trebate napraviti prije nego što meso stavite u frižider

- Ako vidite nijanse sivog na mesu - bježite - naglašava Roesicke

RECEPT DANA Hranjiv i lagan ručak: Zapečene tikvice s mljevenim mesom će oduševiti obitelj i prijatelje

Čvrstoća mesa je isto jasni pokazatelj svježine. Kad prstom pritisnete meso, ako je svježe brzo će se vratiti u prvobitan položaj, a ako je staro, ostati će udubljenje. Površina mesa treba biti blistava. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • neno111 10.06.2023.

    Kad bi vas slusali znali bi nista jer meljete gluposti. Kakve veze sa pokvarenoscu ima jel domace meso ili strano.

  • Umjereni 05.06.2023.

    Nemate vi veze sa mesom, nedavno intervju o mesu pa mesar na trgu bana jelacica govori kupujemo domace iz krasica, da tvrtka medven uvozi svakodnevno sleper iz vana, panglaju meso mesari do iza ponoci i tovari se u kombije pa put dostave, a sto se da nekazem pokvari povlaci se i radi se suhomesnato, otkada sam to saznao nista njihovo ne kupujem no svi su isti, jedemo smece

  • nikolina26 05.06.2023.

    samo nas truju sa tom uvoznom hranom sto evropljani bacaju a stas mi smo i ovako zemlja 3 svjeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare