To je to što me zanima!

Trikovi kako brzo oguliti kožu s rajčice: Smanjite sebi 'muke'

Kora rajčice zna biti 'tvrdoglava', pa često nešto što bi trebalo biti samo lagana priprema prije kuhanja ispadne pravo mučenje. Ovi trikovi će vam olakšati kuhanje
Vidi originalni članak

Trikovi s kojima ćete rajčice oguliti vrlo brzo:

1. Zagrijte vodu u loncu i pustite da uzavre. Za to vrijeme nožem na kori rajčice napravite križić, odnosno znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a s rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu rajčica, a one će zadržati svoj okus.

POSLASTICE IZ DAVNINA Super recepti: U kaštelansku tortu idu bajami i prošek u koji se umače i hrskavi pandolet...

POGLEDAJTE KAKO TO NAPRAVITI:

 

2. Rajčice operite i očistite. Stavite ih u vrećicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Prije kuhanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će gotovo sama otpasti, samo je povucite prstima.

JEDE VAM SE NEŠTO SLATKO? Čokoladna tortica iz mikrovalne gotova je za samo tri minute

3. Treći način je nešto kompliciraniji, ali ćete tako najbolje sačuvati rajčice za kasniju upotrebu. Prvo zagrijte pećnicu. Prepolovite rajčice i posložite ih na lim na papir na pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, ogulite kožu, ići će lako.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 18.09.2022.

    Nema do rajcica najbolje su

Komentiraj...
Vidi sve komentare