To je to što me zanima!

Trikovi za brže kuhanje: Mesne okruglice, pomfrit, glazure...

Kuhanje 'začinite' trikovima koji štede vrijeme, pri čemu okus i tekstura hrane ostaju isti, a ručak je mnogo brže na stolu. Oboružajte se i gotovim umakom od rajčica, gotovom pečenom paprikom...
Vidi originalni članak

Ma koliko apetit ukućana bio velik, a kućni chef prezaposlen, ne znači da se morate preorijentirati na nezdravu brzu ili gotovu hranu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pokušajte kuhanje ‘začiniti’ trikovima koji štede vrijeme, pri čemu okus i tekstura hrane ostaju isti, a ručak je mnogo brže na stolu - savjetuje Bev Bennett, autorica knjige “Obroci gotovi u 30 minuta za početnike”.

Iako vam se možda čini da sjeckanje luka ne traje dugo, ako narežete mnogo luka, smrznete ga i izvadite kad ste u žurbi, uštedjet će minute koje biste potrošili na guljenje i sjeckanje luka te brisanje suza. 

Osim što će biti mekši i vodenast, za pirjanje će biti itekako dobar. Opskrbite se i gotovom narezanom paprikom, tikvicama i gljivama te instant-rižom koja je već prokuhana i osušena na pari te je za samo pet minuta spremna za posluživanje. Oboružajte se i gotovim umakom od rajčica, gotovom pečenom paprikom i kuhanim kukuruznim zrnima. Za krem-juhe i variva kod kojih povrće ne mora zadržati oblik umjesto svježeg upotrijebite sjeckano, smrznuto povrće koje će se lako raskuhati te i bez miksanja dati varivu punoću.

Kobasice koje za minutu preobraze jelo

Za frittate, složence i lazanje pokušajte rabiti nemasne pileće kobasice koje su već prokuhane te ih samo trebate izrezati i zapeći pa će u tren oka dodati aromu. Savršen su dodatak i pizzama. Kad pečete ražnjiće, ostavite najmanje po pet mm između komadića hrane i ražnjića. 

MALE TAJNE Osnove o mesu: Mali trikovi u pečenju, kuhanju i paniranju

Još brže do neodoljivih lazanja

Kad pripremate lazanje, ne gubite vrijeme na prokuhavanje tjestenine. Upotrijebite nekuhanu tjesteninu, no pripazite da pri pečenju bude potpuno prekrivena umakom kako ne bi zagorjela. I ambalaža štedi vrijeme, pa između konzervi i tetrapaka, odaberite tetrapak.

Glazura gotova za minutu 

Nemate li vremena za pravljenje glazure, čim izvadite kolač iz pećnice, pospite ga s četiri šalice pjenastih marshmallowsa i 1/4 šalice mljevenoga kokosa pa ćete dobiti ukusan snježni preljev. Kokos možete zamijeniti i makom te mljevenim orašastim plodovima poput badema. 

Ekspresno ‘lažiranje’ domaće kreme

Gotove kreme za kolače možete obogatiti dodate li im nasjeckane orahe ili suhe brusnice, a možete se “poigrati” i drugim sušenim voćem. Okus još više možete istaknuti dodate li gotovoj kremi naribanu limunovu ili narančinu koru, nasjeckane bademe ili ekstrakt vanilije.

LAKŠE KLIZI Čarobni recepti za tri odlična smoothieja za bolju probavu

Zdraviji i brži pomfrit i mesne okruglice

Umjesto da mesne okruglice pržite u ulju, ispecite ih u pećnici na 190°C i bit će gotove za 15-20 minuta. Ako ste umijesili više smjese te napravili više okruglica, ostatak zamrznite i dobro će vam doći kad sljedeći put budete u žurbi. U pećnici možete pripremiti i gotovi pomfrit, i to bez kapi ulja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • wooly 08.12.2019.

    A ja gladan!

  • 08.12.2019.

    To nije glazura..zna se kako i od čega se radi glazura...

  • mily 08.12.2019.

    Kad se posvetom kuhinji ne razmišljam o nekim ,,brzim dodacima,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare