To je to što me zanima!

Trikovi za čuvanje hrane naših baka: Evo kako i gdje su se čuvali luk, češnjak, krumpir...

Jabuke su se čuvale ispod pijeska, a to je zadržavalo hladnoću. Krumpir se čuvao u podrumima u kojima je bio potpuni mrak, jer to sprečava da povrće pozeleni ili počne klijati
Vidi originalni članak

U davna vremena ljudi su se snalazili kako su znali, a vremenom su naučili kako čuvati hranu tijekom zime da se ne pokvari. Jabuke su čuvali tako što su ih prekrili pijeskom ili posijama i držali na hladnom, a ova metoda koristi se u nekim selima i danas.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • vinja 13.06.2022.

    Da bi se čuvale namirnice kako su ih čuvale naše bake potrebno je imati kuću s kvalitetnim podrumom, tavanom i ostavama. Sjećam se kako je to bilo kod moje bake, sve uredno spremljeno zdravo i svježe sve do dugog uroda. Danas u stanovima imaš hladnjak i balkon, pa se snalazi kako znaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare