To je to što me zanima!

Tropska ljepotica: Caladium voli sjenu i vlagu, ali ne i propuh

Caladium je sezonska biljka pa tijekom hladnijih mjeseci ulazi u fazu mirovanja, kad listovi venu i otpadaju. No s pravilnom njegom u toplim periodima godine - ponovno izrastu i cvjetaju
Vidi originalni članak

Caladium je tropska vrsta biljke koja potječe iz Južne i Srednje Amerike, a zbog impresivnog izgleda postala je popularna diljem svijeta.

POGLEDAJTE  VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se tiče boja, dolazi u nekoliko varijanti, a to mogu biti ružičaste ili zelene nijanse, tj. uglavnom pastelne, a baš svaki list izgleda kao da je oslikan.

S obzirom na to da se radi o tropskoj biljci, Caladium voli toplu i vlažnu klimu (biljku treba redovito zalijevati) te mora biti zaštićena od propuha ili vjetra. Što se tiče osvjetljenja, preporučuje se smjestiti je na mjesta koja se ne nalaze na izvoru svjetlosti i birati polusjenovite lokacije u interijeru.

LAKO JU JE ODRŽAVATI Afrička ljubičica cvjeta cijele godine i ne treba puno brige

U suprotnom, listovi mogu “izgorjeti” (otpasti ili osušiti se) od sunčeve svjetlosti i topline. Važno je znati i to da je Caladium sezonska biljka pa tijekom hladnijih mjeseci ulazi u fazu mirovanja, kad listovi venu i otpadaju. No s pravilnom njegom u toplim periodima godine - ponovno izrastu i cvjetaju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare