To je to što me zanima!

"Stres i poroci trudnice utječu na to hoće li dijete biti gay"

Spolna orijentacija se određuje u maternici, tvrdi kontroverzni nizozemski profesor koji vjeruje da lijekovi i stres povećava vjerojatnost da će dijete biti homoseksualno
Vidi originalni članak

Visoke razine stresa tijekom trudnoće mogu utjecati na seksualnu orijentaciju još nerođenog djeteta, tvrdi kontroverzni profesor i nizozemski znanstvenik Dick Swaab. U knjizi "Mi smo svoj mozak" iznosi i tezu da trudnice koje puše cigarete ili uzimaju lijekove ili  droge time povećavaju vjerojatnost da će njihovo dijete biti homoseksualne orijentacije, piše Daily Mail.

Objašnjava da najveću ulogu u trudnoći imaju hormoni majke, koji su direktno povezani s razvojem mozga bebe, pa se tako spolna orijentacija određuje već u maternici. 

- Iako se često pretpostavlja da razvoj djeteta nakon rođenja utječe na njegovu spolnu orijentaciju, za to nema nikakvih dokaza, pa slobodno možemo reći kako djeca koju odgajaju gay parovi nisu češće homoseksualni nego ona čiji su roditelji heteroseksualni - ističe Swaab, koji je stalni predavač na Sveučilištu Amsterdam.

Kao primjer iznosi lijek koji se u 1940-ima i 1950-ima davao kao terapija koja smanjuje rizik od spontanog pobačaja, koji je navodno povećao broj ljudi gay orijentacije rođenih u toj generaciji.

Swaabove kontorverzne teze:

  • Što više starije braće muškarac ima, veće su šanse da bude homoseksualac
  • Trudnice pod velikim stresom češće imaju gay djecu
  • Pušenje u trudnoći povećava vjerojatnost da će ženska djeca biti gay
  • Neobuzdano ponašanje tinejdžera u trudnoći je evolucijski način spriječavanja incesta
  • Teški porodi povećavaju rizik od autizma i anoreksije kod djece

Unatoč riziku, petina žena ne odriče se cigareta u trudnoći

Idi na 24sata

Komentari 36

  • greeneyemonster 23.01.2014.

    omg...nova saznanja

  • 21.01.2014.

    da... vjerujem da ima istine u tome!

  • pinkness 21.01.2014.

    molim?! taj nije na čisto.....onda bi sve moje sestre trebale biti gay,uključujići i mene,jer je moja majka pušila u trudnoći....glupost,moji kolege, njih je petero braće,niti jedan nije gay,već svi imaju žene i djecu, i mnogo takvih još...pa eto taj profesor nema pojma!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare