To je to što me zanima!

U 60 sekundi u hrpi glazbala pronađite skriveni mikrofončić

Zadatak je naizgled jednostavan. U hrpi šarenih muzičkih instrumenata morate pronaći skriveni mikrofon, i to u određenom vremenskom roku. Provjerite možete li biti brži od zadanog roka
Vidi originalni članak

Kako bi obilježili 40. obljetnicu Brit Awarda, autori ove mozgalice među šarene instrumente sakrili su mikrofon, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mozgalicu su smislili dizajneri tvrtke ID&C, a njezina težina leži u pametnom kombiniranju boja i sjena. Stoga nije čudno da većina ljudi ne može pronaći rješenje u manje od 60 sekundi bez varanja. Dobro pogledajte ilustraciju.

Direktor Matt Wilkey kaže kako smatra da nema boljeg načina za obilježavanje 40. rođendana nagrade od rješavanja njihove mozgalice.  

SAMO RIJETKI USPIJU Mozgalica: Pronađite avion koji jedini leti u suprotnom smjeru
- Prosječno vrijeme potrebno za otkrivanje rješenja je 60 sekundi. Radujemo se svima koji će srušiti taj rekord - kazao je.

ZAGRIJTE MOŽDANE VIJUGE 15 poprilično teških mozgalica: Vikend zabava za cijelu obitelj

Ako se još borite s ilustracijom i tražite rješenje, provjerite donji središnji dio ilustracije. A ako ste posve odustali, evo gdje se sakrio mikrofon:

Slična grafika koju je stvorio GalaBingo.com izaziva vas da među šarenim pticama pronađete robina. Uz brojne distrakcije, pitanje je koliko vam treba vremena da otkrijete rješenje. Trenutačni rekord iznosi 23 sekunde, no izazov je teži nego što se čini na prvi pogled.

CRNO-BIJELI SVIJET Stigla nova mozgalica: Možete li pronaći knjigu za 5 sekundi?

Među veselim ptičjim vrstama robin se skriva u donjem desnom uglu ilustracije.

Odustajete? Evo rješenja:

Još jednu šarenu grafiku smislili su u GoSimpleTaxu kako bi vas natjerali da na pretrpanom radnom stolu pronađete račun.

ODRAZ INTELIGENCIJE Stara mozgalica koju još uvijek mnogi ne znaju pravilno riješiti

Trenutačni rekord je 13 sekundi:

Uz mobitele, kalkulatore i blokiće teško je pronaći rješenje, no evo male pomoći. Potražite naočale. Ako ste odustali, provjerite na slici niže gdje je rješenje.

Tvrtka Easy Bathrooms bavi se prodajom kupaonskog namještaja i pločica, a smislili su mozgalicu u kojoj morate među hrpom gumenih patkica pronaći onu s odijelom Djeda Mraza i bradom.

Zbog snijega i pretrpanog pejzaža zadatak uopće nije lagan, a rekord za pronalazak rješenja je 42 sekunde.  

Za one koji nemaju živaca, rješenje leži u gornjem desnom uglu.

Na ovim crtežima koje je objavio Great Rail Journeys treba pronaći osam razlika. Oba crteža prikazuju vlak u Švicarskoj, a trenutačni rekord je 58 sekundi.

Crtež prikazuje Glacier Express koji sljedeće godine slavi 90 godina. Putuje kroz švicarske Alpe. Za brži pronalazak rješenja provjerite izgled brda, zgrada i drveća, no ako ste stvarno zapeli, evo rješenja:

Tvrtka GiftsOnline4You osmislila je mozgalicu inspiriranu dočekom Nove Godine, pa nude pregršt džepnih satova među kojima morate pronaći onaj na kojem nije pet minuta do ponoći.

Autori tvrde da je rekord devet sekundi. Ako ste već pri kraju sa živcima, provjerite donji desni kut na crtežu.
Evo rješenja:

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 18.02.2020.

    Nemam pametnijeg posla nek ga trazi onaj sto ga sakrio

  • jo2hn8ny 18.02.2020.

    20 sekundi.

  • krissari72 18.02.2020.

    Koja glupost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare