To je to što me zanima!

U ponedjeljak dar čitateljima 24sata - vodič kroz APN kredite

Nova prilika za mlađe od 45 godina koji nemaju nekretninu pruža se 21. ožujka 2022., za što je država osigurala 50 milijuna kuna. Donosimo koje sve papire treba pripremiti, kakve kamate nude banke i ostale detalje
Vidi originalni članak


Danas više nego ikad Hrvatska treba brinuti o mladima  i budućnosti, osobito nakon poražavajuće statistike prema kojoj smo u deset godina izgubili više od 360.000  stanovnika. Pandemija, potresi, rast cijene energenata, opća inflacija, plaće ispod europskog prosjeka tjeraju mlade da bolji život traže izvan hrvatskih granica. No u moru negativnih inputa postoje i svijetle točke, demografske mjere koje mladim obiteljima doista mogu olakšati život. Jedna od njih je subvencioniranje stambenih kredita Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Koje sve papire treba pripremiti, kakve kamate nude banke i još puno ostalih detalja doznajte u prilogu kojeg u ponedjeljak darujemo svim čitateljima novina 24sata. 

Nova prilika za mlađe od 45 godina koji nemaju nekretninu pruža se 21. ožujka 2022., za što je država osigurala 50 milijuna kuna. Osim toga, metode pokušaja i pogrešaka građani i banke u slučaju subvencioniranja stambenih kredita prošli su još u prvoj godini ove mjere. Do danas su se institucije uigrale pa više nema nepoznanica. Ako se na vrijeme prikupi sva potrebna dokumentacija i uredno se preda u APN, samo je pitanje dana kad će subvencija biti odobrena. Svakako je važno planirati i osigurati novac za plaćanje poreza na nekretninu. 
Naime, porez na promet nekretnina iznosi tri posto tržišne vrijednosti nekretnine u trenutku nastanka  porezne obveze. Stambeni kredit neće vam pokrivati taj iznos. U prilogu donosimo i brojne druge detalje o APN kreditima.

 

 

Idi na 24sata