To je to što me zanima!

U pranju prozora pomažu ocat, alkohol, ali i kukuruzno brašno

Novinski papir čisti staklo bolje od bilo kakve krpe, a sredstvo za čišćenje prozora napravite sami od sastojaka koje imate doma, postoje tri učinkovita recepta
Vidi originalni članak

Koliko god se trudili održavati prozore čistima i blistavima, oni se u rekordnom roku iznova zaprljaju. Krpa i kemijsko sredstvo za čišćenje prozora mogu samo pogoršati stvar jer krpe ostavljaju mucice, a brojna sredstva se samo razmazuju i ostavljaju efekt maglice. Srećom, postoje mnogo jeftiniji, a učinkovitiji načini pranja prozora.

1. Novine, voda, ocat i tekući sapun

U posudu ulijte dvije šalice vode, četvrtinu šalice octa te pola šalice tekućeg sapuna. Usitnite listove novina i umočite ih u pripremljenu smjesu. Prozore perite prvo kružnim, a na kraju naizmjeničnim horizontalnim i vertikalnim pokretima tako dugo dok ne nestanu mrlje i ostaci tekućine, savjetuje Huffington Post.

2. Amonijak, alkohol i sredstvo za pranje posuđa

Pomiješajte dvije žlice amonijaka s pola šalice medicinskog alkohola, u što potom dodajte četvrtinu žlice blagog antibakterijskog sredstva za pranje posuđa. Nastalu tekućinu prelijte u bocu s prskalicom. Ravnomjerno poprskajte prozorsko staklo i obrišite ga novinskim papirom.

3. Ocat, alkohol, kukuruzno brašno i eterično ulje

Kombinirajte četvrtinu šalice octa, isto toliko sterilnog alkohola, jednu žlicu kukuruznoga brašna, dvije šalice vode te od osam do deset kapi eteričnog ulja prema izboru. Prelijte smjesu u staru bocu s prskalicom i također operite prozore na uobičajeni način s novinama (može i filterski papir za kavu).

Idi na 24sata

Komentari 23

  • MAX 2010 04.11.2015.

    rakija.....

  • cvita1 24.09.2015.

    čudno ali nas par susida uopće nemamo prljave prozore.....svakodnevno uz kavu pričamo o tome i ...ništa...nema potrebe za čišćenjem

  • Cukrena 23.09.2015.

    Meni su najbolje mokre maramice za čiščenje stakla.Nisu ni tako skupe a čiste izvrsno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare