To je to što me zanima!

U tijeku je novo istraživanje: Tumore će liječiti spermijima?

Njemačka: Rak vrata maternice, jajnika i jajovoda mogao i se uskoro liječiti spermijima "punjenima" kemoterapijom. U Leibnizu traju istraživanja ove nove metode
Vidi originalni članak

Oliver G. Schmidt (45) s instituta u  Leibnizu istražuje istražuje mogućnost liječenja raka spermijima. Istražuje se da li bi se spermiji s lijekovima odnosno kemoterapijom mogli direktno usmjeriti prema stanicama raka. Spermiji bi trebali liječiti rak vrata maternice, jajnika i jajovoda. 

- Naša studija koju smo napravili u laboratorijskim uvjetima s spermom goveda pokazala je rezultate - kaže Schmidt  za Bild. 

Svaki spermij bi trebao dobiti "izolaciju" koja bi se isprintala 3D printerom. Transporter sperme ima sloj željeza i titana, a lijek bi se magnetskim poljem "vodio" točno na tumorne stanice.

"Pogon" bi davao spermij. Istraživanje je pokazalo da je jedan dio tumorne stanice umro nakon djelovanja spermija punjenih kemoterapijom. Ipak, Schmidt kaže kako će proći još dugo vremena dok bi se eventualno moglo početi s ovim načinom liječenja raka.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • mavita 01.05.2017.

    jadni "mali"...i prije nego su poceli obavljati svrsishodni zadatak vec im natovarili na ledja tako vaznu ulogu...,cccc

  • vilim 01.05.2017.

    Moja ženska je prava sretnica jer je potpuno zaštićena od karcinoma. Gotovo svaki dan se dobro istresem u nju tako da sperme nikada ne manjka u vagini !!..

  • Tišina mora 01.05.2017.

    daj Bože da to će zbilja funkcionirati i biti jedan od načina da se te bolesti drže pod kontrolom, ljudi nisu ni svjesni koliko žene često obolijevaju od ovih tipova raka-podjednako negdje kao i raka dojke, tako da mi ova sprdnja na ovakav članak koju rade pojedini komentatori je krajnje neukusna i odraz je neupućenosti i neznanja istih, a bome i empatije prema oboljelima

Komentiraj...
Vidi sve komentare