To je to što me zanima!

U trendu: Odmor koji se sastoji se od gladovanja i vježbanja

Šnita kruha za doručak jede se u minimalno 50 zalogaja, za ručak se poslužuje proteinska pasta, a slobodno vrijeme rezervirano je za teretanu i kozmetičara
Vidi originalni članak

Trend odlaska na "detoks odmor" koji uključuje gladovanje i mukotrpno vježbanje zahvatio je dobrostojeće žene, koje u njemu vide idealnu priliku za gubitak suvišnih kilograma i tretman pomlađivanja te proljepšavanja. Glasnogovornik jedne od kompanija koja organizira takve "zdrave odmore", lanca Von Essen hotela, tvrdi da su gosti oduševljeni tretmanom koji dobiju u luksuznim resortima s nekoliko zvjezdica, gdje ne konzumiraju ništa osim voćnih sokova i drugih niskokaloričnih napitaka kroz nekoliko dana. Luksuzna odmarališta preferiraju naziv "Ciljani wellness program" umjesto "odmora izgladnjivanja".

Julia Perowne, direktorica PR-a tvrtke iz Londona, sudjelovala je u nekoliko takvih programa, poput onih na koje su išle Sarah Ferguson i Beyonce. Opisala je jedan uobičajeni dan programa, koji se sastoji od pijenja čaja i šnite kruha za doručak, koja se nebrojeno puta žvače kako bi tijelo dobilo što veći osjećaj sitosti. Nakon toga slijedi vježbanje, sauna te kozmetičko čišćenje lica i tijela. Za ručak se jede proteinska pasta, a za večeru opet čaj, a na počinak se ide najkasnije u 21 sat. Wellnessi jamče gubitak pet do osam kilograma u tjedan dana, navodno na zdrav način.

- Takav režim ima smisla dok ste tamo i imate jasan cilj ispred sebe, no njega je nemoguće ostvariti u svakodnevnim uvjetima života - smatra Julia Perowne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • holden 09.01.2013.

    Ako moram grickati 50 puta, onda ću si radije smiksati pa sam miran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare