To je to što me zanima!

U Zagreb stiže prvi festival kave: Evo što vas sve očekuje

Krajem svibnja na zagrebački velesajam dolazi festival kave koji će oduševiti sve ljubitelje ovog uzvišenog napitka. Osim kave, na festivalu ćete moći kušati i čajeve, čokolade, žestice i craft piva
Vidi originalni članak

GR8 Coffee Festival, od 23. do 25. svibnja 2024. godine, pretvorit će Zagreb u ultimativno mjesto susreta obožavatelja kave. Po uzoru na svjetske metropole, u Paviljon 9 Zagrebačkog velesajma stiže nam pravi festival kave, kakav se dugo čekao na ovim prostorima.

Festival će okupiti zaljubljenike i profesionalce oko 'šalice' tog uzvišenog napitka, iza kojeg stoje kultura, inovacija, tehnologija, strast, druženje i povezivanje. Uz kavu, kušat će se i istraživati i najfiniji čajevi, čokolade, žestice i craft piva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dugi niz godina pratim svjetsku zajednicu visokih profesionalaca i strastvenih zaljubljenika u kavu. Svjesna da našoj regiji nedostaje visokoprofilno događanje, odlučila sam pokrenuti Festival. GR8 Coffee više je od festivala, to je platforma koja će pružiti mogućnost da se struka sustavno razvija, i gdje ljubitelji kave iz prve ruke mogu dobiti najnovija saznanja kako učiniti ovaj najdugovječniji napitak vrhunskim - poručila je Silvana Fanjek, direktorica GR8 Coffee Festivala koja broji više od 25 godina iskustva u industriji kave, i to na liderskim pozicijama.

- Smatram da i Zagreb, kulturološki i turistički, apsolutno zaslužuje biti pozicioniran na svjetskoj coffee mapi događanja uz najveća svjetska događanja industrije - dodala je Fanjek.

Tri dana nevjerojatnog senzornog putovanja

Tri dana posjetitelji će uživati u vibrantnoj atmosferi otkrivajući nove mirise i okuse uz bogat sadržaj; niz degustacija, praktične radionice, Latte Art Show za neponovljiv vizualni užitak koji se ne propušta, a Coffee Cocktail Show preporučuje se za the extra kick. Cooking Show by chef David Skoko osigurat će neodoljiv gourmet doživljaj i istinski spektakl za vaše nepce s menijima na bazi, naravno, kave.

Napeti Barista Challenge Show osigurat će aromatičan i dramatičan doživljaj tijekom kojeg će vrsni baristi pokazati svoje vještine. Cijelo natjecanje, uz publiku, pratit će i ocjenjivački žiri s međunarodno priznatim SCA (Specialty Coffee Association) diplomama u sastavu Domagoj Trusić, certificirani trener i poznati hrvatski barista, Zoran Trkulja, barista trener i Ivan Životić, stručnjak za kavu i razvoj poslovanja.

Neovisno jeste li strastveni zaljubljenik u kavu, elitist, coffee snob ili tek krećete u avanturu intenzivnijeg istraživanja svijeta kave, na GR8 Cofffee Festivalu doći ćete na svoje. Pijete li samo kratki espresso i ništa drugo? Ili imate doma svu artiljeriju od džezve, preko moke do chemexa? A možda samo volite energiju koja vas ujutro pokrene nakon što brzinski popijte kavu s nogu. Kojem god timu pripadate, na Festivalu ćete sigurno pronaći nešto za sebe. 

Gosti Festivala – počasna zemlja gost Kraljevina Maroko

Uz predavanja, radionice, senzorne spektakle i napeta tematska natjecanja, organizatori su pripremili niz iznenađenja. Tijekom tri dana bogatog sadržaja nastupit će stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a počasna zemlja-gost Festivala je Kraljevina Maroko. Posjetitelji će upoznati Maroko iz jednog sasvim drugačijeg kuta, kroz jedinstvenu ceremoniju pripreme zelenog čaja s mentom te će uživati u slatkim delicijama i datuljama.

Ako želite posjetiti ovaj jedinstveni festival ulaznice potražite na entrio.hr ili na gr8coffeefestival.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare