To je to što me zanima!

Ubacite praznu bocu, a aparat napuni zdjelicu hranom za pse

Na uređaju postoji i otvor u koji se može uliti višak vode iz boce, a ona pak ide direktno u drugu zdjelicu tako da napuštene životinje na tom aparatu i utažuju žeđ
Vidi originalni članak

Fantastična ideja, jednim potezom se pomaže očuvanju okoliša i napuštenim životinjama. Turska tvrtka Pugedon, koja se bavi razvojem projekata vezanih za prirodu i okoliš, je ovaj uređaj predstavila javnosti prije šest godina, a od tada do danas moguće ga je vidjeti na više lokacija po toj zemlji, ali i šire - u Grčkoj, Italiji, Rusiji i u Brazilu. 

Radi se o 'pametnoj kutiji' za recikliranje u koju ubacite plastične boce, a ona izbaci hranu u zdjelicu koja je dostupna psima i mačkama koje gladne lutaju gradom, iako se ponekad počaste i psi koji kraj uređaja prolaze sa vlasnicima.

Također, postoji otvor u koji se može uliti višak vode iz boce, a ona pak ide direktno u drugu zdjelicu tako da nesretne životinje na tom aparatu i utažuju žeđ. Osim plastičnih boca, u ovaj uređaj mogu se ubacivati i limenke te kartonska ambalaža od pića.

U Pugedonu kažu da i oni sami hrane napuštene životinje te financiraju udruge koje brinu o njima kako bi pokrile troškove hrane i lijekova. Osim toga, putuju naokolo i održavaju besplatne seminare u lokalnim školama o zaštiti okoliša i važnosti brige o napuštenim životinjama.

Inače, Istanbul je prepun napuštenih pasa i mačaka, prema nekim procjenama ima ih oko 200.000. Građanima se svidjela ta ideja pa su počeli masovno reciklirati boce i ostalu ambalažu, no ima i onih koji smatraju da su napuštene životinje izvori bolesti i zaraze te da ih ne treba hraniti, prenosi BrightSide.

UZ ROVINJ I ZLARIN Vrgorac je rekao stop plastici: 'Trebala je samo dobra volja'

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Mercedes s klasa 24.01.2020.

    Ili da npr. izbacuje uhljebljene poslove u državnim firmama

  • luna5 23.01.2020.

    a nešto takvo za one koji kopaju po kontejnerima

  • 23.01.2020.

    Odlična ideja za nekaucijske boce. U Austriji, Njemačkoj,... svaki veći market, već mnoga desetljeća, ima automat za kaucijske boce. Natisne bon, kojeg se na blagajni unovči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare