To je to što me zanima!

Učiteljica na 'odvratan' način naučila djecu zašto prati ruke

Američka učiteljica poučavala je djecu mikrobima i načinima njihova širenja, a ova lekcija sigurno će im se urezati u pamćenje kao i tisućama koje su vidjele njezin status na Facebooku
Vidi originalni članak

Kako bi naučila djecu zašto je važno prati ruke, učiteljica Donna Gill Allen iz Sjeverne Karoline napravila je s njima jedan pokus. 

- Koristila sam tri šnite kruha. Pokazala sam ih djeci i da svi vide stavila s rukavicom na ruci jednu šnitu kruha u vrećicu na kojoj je pisalo "kontrolirano". Potom sam oprala ruke i stavila drugu šnitu kruha u vrećicu na kojoj je pisalo "čisto". Treću šnitu kruha diralo je svako dijete u razredu i stavila sam je u vrećicu na kojoj sam napisala "prljavo". Zatvorili smo vrećice i ostavili ih te promatrali kako se mikrobi razvijaju. Pogledajte kako se kruh mijenja s vremenom. Ovo je najodvratniji i najcool pokus koji sam do sad radila - zaključila je Donna.

Pokus su radili u vrijeme dok ih je poučavala štetnosti mikroba i načinima njihova širenja.  Njegov rezultat podijelila je na svom Facebooku, a koji je podijelilo više od 70.000 puta.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Der Kommissarrr 16.09.2017.

    Žestok fail, na kruhu je plijesan koja se zove PENICILIN. Najbolja antibakterijska zaštita ikad pronađena u prirodi...xD

  • 15.09.2017.

    tako treba strogo

  • 15.09.2017.

    Ruke treba prati ali ne prečesto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare