To je to što me zanima!

Ukusni medenjaci s bademima i marcipanom za slatku zimu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Marcipan se može narezati ili naribati, a smjesa se istiskuje na male oblatne. Nakon što se medenjaci ispeku, glaziraju se čokoladom i ukrase perlicama
Vidi originalni članak

Priprema:

U posudi pomiješajte šećer, mljevene bademe, sitno sjeckane arancine, komade marcipana, mješavinu brašna i praška za pecivo, mljeveni cimet i mješavinu začina za medenjake. Dodajte bjelanjak i sve zajedno izmiksajte mikserom. Smjesom napunite dresir vrećicu.

Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje rasporedite oblatne kružnog oblika. Smjesu iz dresir vrećice istisnite na oblatnu pazeći da vam ostane 2mm ruba prazno. Kada ste iskoristili sav materijal, medenjake pecite u pećnici 30 minuta na 160 stupnjeva. Kada su gotovi, medenjake glazirajte otopljenom čokoladom i ukrasite ih perlicama. Ohladite ih u frižideru i navalite.

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem blagdanskom specijalu

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 15.01.2012.

    fino, mljac, ukusno, mmmmmm.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare