To je to što me zanima!

Umijeće rukovanja: Vaš stisak otkriva jeste li nesigurni ili ne

Uz mlitav stisak ruke izgledat ćeta jako nesigurno odnosno kao da imate problema sa samopouzdanjem, a uz prejak kao svojeglavi i agresivan tip sklon šefovanju
Vidi originalni članak

Čvrst stisak ruke presudan je za stvaranje dobroga prvog dojma, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Illinoisu.

Osim toga, rukovanje može čak i popraviti prethodno loš dojam te izgladiti nesporazume. Čvrst i odlučan stisak, popraćen osmijehom te pogledom u oči, kod drugih će ostaviti dojam samopouzdana i inteligentna čovjeka dobrih socijalnih vještina te s kvalitetama uspješnog radnika, ističu psiholozi. 

Slab i mlak stisak “mrtve ribe” upućuje na manjak samopouzdanja te na nezanimljivu ili tromu osobnost. Presnažan stisak aludira na agresivnost, svojeglavost i sklonost šefovanju. Radi ostavljanja boljeg dojma tijekom rukovanja preporučljivo je blago se nagnuti prema čovjeku s kojim se upoznajete te ga, dok pružate ruku, s osmijehom gledati u oči. 

Ne rukujte se poput političara

Rukovanje s oba dlana, pri čemu netko drugom rukom poklapa vaš dlan, naziva se “političarsko rukovanje”. Njime se želi istaknuti bliskost, no takav će stisak ruke pri prvom susretu ostaviti dojam ulizice, pa ga izbjegavajte.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • NinaBonita007 25.12.2012.

    ima jako puno ljudi sa artritisom šake, onda ima jako puno curki, kao ja primjerice, koje nose veliko prstenje. U svim tim slučajevim svaki stisak je vrlo bolan. Prema tome nije sve u psihologiji.

  • mali zeleni prigorec 25.12.2012.

    Najbolje rukovanje je sa žujom.

  • AntonTrdić 25.12.2012.

    čekaj , čvrst stisak ruku popravlja dojam , a šta bi trebale cure reć onda im čvrst stisak polomi ruku ccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare