To je to što me zanima!

Umjetne trepavice najbolje od ljepila čisti micelarna otopina

Osjetljive umjetne trepavice mogu se koristiti više puta, no pod uvjetom da ih se čisti od ljepila, redovito češlja i sprema na neko posebno mjesto, u zasebnu kutijicu
Vidi originalni članak

Prvo ide pažljivo skidanje trepavica, no to treba napraviti polako, kako ne biste oštetili prave ili lažne trepavice. Namočite pamučni jastučić u micelarnoj vodi ili odstranjivaču šminke na bazi vode i lagano ga prislonite iznad zatvorenog kapka 30 sekundi. Obavezno koristite samo proizvode na vodenoj osnovi jer će sredstva za uklanjanje na bazi ulja promijeniti oblik i boju trepavica.

 POGLEDAJTE VIDEO: Koža na suncu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ste na trepavice prethodno nanijeli maskaru, čistom četkicom ih počešljajte kako biste uklonili višak sredstva, time će trepavice dulje trajati i biti lijepe.

INSPIRIRAJTE SE Vrlo ženstveno: 20 ideja kako nositi suknje srednje duljine

Nakon skidanja, uronite trepavice u posudu s micelarnom vodom, ona će otopiti maskaru i ljepilo, bez da škodi samim trepavicama. Ostavite ih da se natapaju najmanje pet minuta, a zatim pincetom izvadite trepavice iz posude. Položite ih na čisto mjesto, na papirnati ručnik ili kuhinjsku krpu.

Podignite trepavice kažiprstom i palcem, a pincetom u drugoj ruci skinite ljepilo iz trake. Isperite trepavice u novoj micelarnoj, čistoj, kako biste provjerili je li sve ljepilo skinuto s njih.

Postavite trepavice na čisti kuhinjski ručnik i ostavite ih da se potpuno osuše. To bi moglo potrajati sat vremena ili više. Potom ih počešljajte, kako bi ostale uvijene.

Provjerite jesu li potpuno suhe prije nego što ih spremite, jer se na vlažnima mogu pojaviti bakterije ili plijesan.

INSPIRACIJA ZA MUŠKARCE Top 20 kombinacija za ležeran, ali poslovan i elegantan look

Konačno, trepavice stavite natrag u kutiju u kojoj ste ih čuvali ili neku sličnu varijantu. Dobra zamjena je kutijica za leće.

Čuvajte ih na čistom i tamnom mjestu kako ne bi promijenili boju ili oblik.

Nikada ne ostavljajte trepavice u ladici za šminku, da ne bi pokupile prljavštinu, jer to može dovesti do infekcije očiju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.08.2021.

    Micelarna...kakva je to riječ, kog vraga znači 😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare