To je to što me zanima!

Uoči treće Real Dog Conference: Ovog puta fokus je na utjecaju vlasnika na ponašanje psa

Na jezeru Rakitje, u Svetoj Nedjelji, 9. i 10. rujna, održat će se treća po redu 'Real Dog Conference', čiji je cilj podizanje svijesti vlasnika ljubimaca u Hrvatskoj o njihovoj dobrobiti i potrebama
Vidi originalni članak

Na jezeru Rakitje, u Svetoj Nedjelji, naselju u sklopu Zagrebačke županije, u subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, održat će se treća po redu „Real Dog Conference“, čiji je cilj podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti pasa, te širenje znanja o njihovim potrebama, kako bi se i na taj način smanjio broj napuštenih pasa u Hrvatskoj.  

POGLEDAJTE VIDEO: Martini pred vratima ostavljaju pse

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Grada sv. Nedelje. Uz zanimljiva predavanja stručnjaka, organizatori najavljuju i ugodna druženja u pauzama konferencije, koja su već postala tradicija. 

- Uz zanimljive predavače iz Hrvatske, imat ćemo i goste iz Slovenije i Srbije, a za razliku od prethodnih godina, kad smo se bavili uzrocima problema u ponašanju kod pasa koji su povezani s njihovom pasminom, zdravstvenim stanjem i drugim faktorima, ove godine ćemo naglasak staviti na drugu stranu lajne, odnosno na - čovjeka. Cilj je skrenuti pažnju na to da su mnogi problemi u ponašanju pasa povezani s vlasnikom. Štoviše, na temelju vlastitih iskustava rekla bih da čovjek ima utjecaj na  više od 90 posto problema u ponašanju svoga psa i to je važno osvijestiti - kaže Dora Perši, predsjednica Udruge Indigo.

Jedan od primjera za to je da ljudi često dovedu psa kući nakon što su vidjeli njegovu fotografiju u oglasu za udomljavanje, ili su pročitali njegovu tužnu priču i sažalili se, a da prethodno nisu razmislili o tome jesu li uopće spremni za to da udome psa te je li riječ o karakteru psa koji odgovara njihovom. 

- Ako imate čovjeka koji ne voli odlaziti u dulje šetnje, a psu je to iznimno potrebno, jasno je da lako može doći do problema u njegovom ponašanju i da nakon što prođe prva uzbuđenost zbog ljubimca u kući i vlasnik počinje imati sve više problema i sve mu je teže s ljubimcem. Zato je jako važno da budemo odgovorni vlasnici te da prije nego što dovedemo psa u kuću preispitamo sebe, kako bismo bili svjesni toga kakav karakter životinje nam odgovara i izabrali je na taj način, da svi budu zadovoljni - kaže sugovornica. 

Dodaje kako se uz dio programa koji je posvećen edukaciji vlasnika pasa tradicionalno planiraju i druženja u pauzama predavanja, koja su uvijek vrlo zabavna i opuštena. Iako se nadaju lijepom vremenu, organizatori su predvidjeli i prostor gdje će se predavači u publika moći skloniti u slučaju kiše. 

Svi zainteresirani sudionici konferencije mogu se prijaviti na e-mail: udruga.indigo@gmail.com. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare