To je to što me zanima!

Upute: Kako ne nositi masku?

Znanstvena suradnica na BBC-u videom podsjeća da maske neće pružiti odgovarajuću zaštitu od korona virusa ako je ne nosite pravilno. Pogledajte kako ih nositi, odložiti i zaštititi se pravilno
Vidi originalni članak

Maske vas neće zaštititi od korona virusa ako ih ne nosite ispravno. One moraju pokriti vaša usta i nos, jer kad zaražena osoba kiše, kašlje ili govori glasno,  kapljice sline mogu dospjeti u zrak i tako se zaraza širi - upozorava znanstvena suradnica BBC-a u videu o tome kako se pravilnim nošenjem maske zaštititi od infekcije.  

Slično kao i u Hrvatskoj, maske su u Velikoj Britaniji obavezne u svim zatvorenim javnim prostorima, poput trgovina, poslovnica banaka ili pošte, a kazna za one koji se ne drže toga iznosi do 100 funti, odnosno do 826 kuna.

No, u videu koji  potpisuju Megan Fisher, Terry Saunders i Laura Foster, autorice podsjećaju da možemo biti zaraženi i bez simptoma, pa je zapravo poželjno nositi maske kad god smo negdje u zatvorenom prostoru gdje ima ljudi i ne može se držati distanca. 

IGNORIRA JANDROKOVIĆA Krišto 'tjera svoje': Opet je jedina bez maske u Saboru

Također, treba voditi računa da ne dodirujete masku rukama, osim vezica oko ušiju, a nakon skidanja treba ih odložiti tako da se nitko ne može zaraziti te odmah oprati i dezinficirati ruke. Jednokratne maske odmah treba baciti, a one koje se mogu prati mogu se oprati u perilici za rublje, s ostalom odjećom. Idealno ih je otkuhati s deterdžentom jer tada ih kuhate na 100 stupnjeva.

I ne zaboravite držati distancu i često prati ruke.  

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 24.07.2020.

    Prije "pandemije" maskice koštale 0,40 kn komad,sad su 5 kn komad,hehe.Proizvođačima maski tu koronu ko da je sam bog poslao,sjekira i med

  • bubleha 24.07.2020.

    Otkad se moraju nositi brnjice, opao je broj razvoda a povećan je broj vjenčanja. Opalo je i nasilje u obitelji. Ne kužim u čemu je kvaka?

  • mickey_zg2 24.07.2020.

    ... u zadnjem džepu... da je plinovi od graha detinficiraju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare