To je to što me zanima!

'Uradi sam' sprej koji vam može pomoći s jesenskim alergijama

Čuvajte mješavinu na hladnom i suhom mjestu. Idealno bi bilo u staklenoj bočici boje jantara, kako bi mješavina duže ostala svježa, savjetuje aromaterapeutkinja iz SAD-a
Vidi originalni članak

Recept za ovu mješavinu, koja pomaže kod alergija, otkrila je aromaterapeutkinja Valencija McClure, osnivačica tvrtke 'The Artistry of Essential Oils' iz SAD-a. Tu su dvije varijante - sprej za inhalaciju i mješavina za difuzor.

POGLEDAJTE VIDEO Trikovi kako ublažiti simptome alergije:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • eterično ulje ravensare
  • eterično ulje eukaliptusa
  • eterično ulje paprene metvice
  • destilirana voda

Priprema:

Sprej za inhalaciju: Pomiješajte 15 kapi ravensare, 12 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 3 kapi paprene metvice i destiliranu vodu u bočici s raspršivačem od 60 ml. Poprskajte ispred sebe i udahnite.

Mješavina za difuzor: Stavite 4 kapi ravensare, 3 kapi eukaliptusa i 1 kap paprene metvice u difuzor i dodajte destilirane vodu po potrebi.

Nekoliko njezinih savjeta

- Iako je većina eteričnih ulja sigurna za korištenje u blizini djece, moja preporuka je izbjegavanje prskanja bilo koje mješavine izravno na djecu. Također, dobra ideja je koristiti ovu mješavinu u prostoriji s dobrom ventilacijom, posebno ako imate malu djecu i/ili kućne ljubimce - savjetuje ova aromaterapeutkinja.

KRALJICA LJEKOVITIH BILJAKA Top 26 recepata s lavandom: Od ublažavanja bolova i boljeg sna do guze bez celulita, sladoleda

- Što se tiče skladištenja, čuvajte mješavinu na hladnom i suhom mjestu. Idealno bi bilo u staklenoj bočici boje jantara, kako bi mješavina duže ostala svježa - dodala je, a prenosi mindbodygreen.com.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nap 23.10.2021.

    nema do setnje po buri

  • 23.10.2021.

    Blago svima onima koji nemaju problema s alergijama.

  • KEYKO240481 23.10.2021.

    Šetnja borovom šumom 2-3 puta tjedno po sat vremena i imunitet će vam biti iznimno nabrijan općenito a alergije smanjene ili će nestati. Borove šume puštaju eterična ulja kojima se štite od svih virusa, bakterija,gljivica a imunitet se RESETIRA na taj način. Alergije su krive reakcije organizma na pojedine tvari koje organizam smatra prijetnjom iako su bezopasne. Izlaganje malim dozama alergena na koji ste alergični sustavno kroz duže vrijeme izliječiti će alergiju jer će organizam "shvatiti" da nema opasnosti. NPR. Indijanci određenih plemena su si u tetovaže stavljali male doze zmijskog ortova, raznih zmija, doze koje nisu opasne ali su s vremenom zbog toga postali otporni na ugriz zmije, nije da nisu imali simptome ali blage i nije ugriz bio smrtonosan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare