To je to što me zanima!

Uredsko razgibavanje: Vježbe oblikovanja za radnim stolom

Ako želite ravan trbuh za stolom trebate sjediti pravilno, Kegelove vježbe jačaju zdjelicu, a guzu možete oblikovati i dok sjedite tako da zatežete i opuštate mišiće
Vidi originalni članak

Svakodnevno sjedenje i po osam sati na dan može ostaviti trajne posljedice po zdravlje, osobito na kralježnicu. Uz pravilne vježbe možete ojačati mišiće, poboljšati cirkulaciju i napuniti baterije. 

Dok sjedite podignite nogu, ispružite je te držite dvije sekunde, a zatim je vratite u prvobitni položaj. No nemojte je spustiti na pod već je držite u zraku dvije sekunde prije nego je spustite. Isti postupak ponovite i s drugom nogom. Ovu vježbu izvodite 15 puta na dan.  

Pravilno sjedenje za ravan trbuh

Jednako kao što možete ojačati noge, možete učvrstiti i mišiće trbuha. Sjedite pravilno tako da stolica podupire donji dio kralježnice, a ruke su na stolu pod kutem od 90 stupnjeva i dok udišete uvucite trbuh te zadržite zrak oko 30 sekundi. Vježbu ponovite dva puta svakih sat vremena. 

Samo 30 sekundi za jači torzo

Pomaknite gornji dio tijela ulijevo i držite oko 30 sekundi. Isti postupak ponovite tako da se nagnete udesno. Na taj način jačate trbušne i prsne mišiće. 

I dok sjedite zatežite bedra

Zategnite unutranje mišiće bedra i držite oko pet sekundi. Postupak ponovite od 12 do 20 puta na dan, a između ponavljanja se malo opustite kako ne biste dobili upalu mišića. 

Pravilno podizanje nogu oblikuje bokove 

Sjedite pravilno i lagano uvucite trbuh, a potom nogu podignite od stolice pod kutem od 90 stupnjeva. Držite nekoliko sekundi i potom spustite na pod. Ovom vježbom oblikujete bokove, bedra i trrbušne mišiće. 

Kegelove vježbe za jaču zdjelicu

Osim bokova i bedara vježbajte i zdjelicu te spriječite probleme s mokrenjem. Stišćite mišiće zdjelice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate spriječiti mokrenje. Tzv. Kegelove vježbe, ako ih radite tri puta na dan omogućit će vam i bolji seksualni život.

Loptica za ljepša bedra

Želite li oblikovati bedra i trbušne mišiće, dok sjedite stavite između nogu lopticu i lagano stišćite. Vježbu ponovite 20 puta na dan, i svaki put kad je stisnete zadržite oko tri sekunde te opustite.

Guzu možete oblikovati i sjedeći

Samo zato što cijeli dan sjedite, ne znači da ne možete oblikovati guzu. Zategnite mišiće stražnjice i držite oko tri sekunde, a potom ih opustite. Vježbu ponovite 15 puta na dan. 

Napetost u ramenima nestaje u nekoliko sekundi

Napetost u ramenima riješite jednostavnom vježbom. Glavu okrenite u lijevu stranu, a torzo u desnu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju. Ponovite, ali tako da glavu okrenete udesno, a tijelo ulijevo. Vježbu ponovite 15 puta na dan naizmjence mijenjajući strane. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gabriella_1 01.08.2014.

    Izgleda da neću još dugo živjeti..rad u uredu..stalno tipkanje..

  • DanijelSrpak 04.09.2012.

    da vježbati u kancelariji se može ali na šalteru je nemoguće jer su stranke oko vas.

  • šibica 04.09.2012.

    Ko radi uredski posao trebao bi sebe natjerati na obavezno vježbanje barem pola sata dnevno da bi se izbjegle posljedice.Ova mi je žena na slici prekrasna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare