To je to što me zanima!

Usisavate naprijed-nazad? Taj način neće dobro očistiti pod

Postoji način usisavanja koji puno bolje uklanja svu nečistoću, posebno onu duboko skrivenu u tepisima. Rijetki čiste na taj način, a metoda se čini zaista odličnom, vrijedi probati
Vidi originalni članak

Usisavanje kratkim brzim pokretima naprijed - nazad je način na koji to radi velika većina ljudi - no to je pogrešno jer ne očisti tepihe i podove kako treba. 

Postoji bolji način usisavanja kod kojeg će manje prljavštine ostati na tlu. Profesionalci usisavaju u redovima. Najprije odu usisavačem do jednog zida pa uzimaju red niže i kreću do suprotnog - znači sve vrijeme idu s usisavačem prema naprijed.

SPASIT ĆE VAM DAN Trikovi da se na autu ne zalede stakla, retrovizori, brava, vrata

Nakon što se tako prođe cijela prostorija, kreće se od trećeg do četvrtog zida. Na primjer, ako ste u prvoj rundi usisavali od istoka prema zapadu i obrnuto, u drugom krugu čistite od sjevera prema jugu i obrnuto. Ova metoda odlična je za čišćenje duboke prljavštine u tepisima.

Također, ne treba žuriti jer, ako brzo prođete usisavačem preko površine, dio prašine, mrvica i dlaka neće se stići usisati, otkriva portal cnet.com.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • komentator__Luka 15.12.2017.

    ja usisavam vrhunski

  • Mercedes s klasa 15.12.2017.

    Ovaj list me do sada naucio da sam sve radio krivo. Jos da klauski pocne pisati dobre kolumne gdje bi nam bio kraj

  • trolam sve sto stignem 15.12.2017.

    ko jos ima tepih, azil za nevidljiva cudovista

Komentiraj...
Vidi sve komentare