To je to što me zanima!

Uskršnje igre zbližavaju obitelj i stvaraju uspomene

Osim obilja dobre zabave i smijeha, uskrsne igre jamče zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom djeci stvara simpatične uspomene
Vidi originalni članak

Kako bi roditelji i gosti u miru popili kavu, uživali u desertu i čavrljanju te “odmorili” nakon obilnog uskršnjeg obroka, djecu, ali i one mlade duhom, najbolje je zabaviti maštovitim igrama u duhu Uskrsa. Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsne igre jamče druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito najmlađim ukućanima. Pritom nije potrebno napustiti udobnost dnevne sobe, posebice ako je vrijeme kišno ili prohladno jer se igre poput boćanja i skoka s jajima te pronalaženja izgubljenog zečjeg repića ne moraju (ali mogu) igrati na otvorenom, za razliku od traženja uskršnjeg jajeta koje je skrio zec. Spomenuta se igra tradicionalno igra na otvorenom, a jaja je vrlo teško pronaći (jer su skrivena na tajnovitim mjestima) pa traženje potraje i cijeli dan. Djeca koja traže jaja pritom ne samo da uživaju u uzbuđenju igre nego, uz jaje, pronalaze i slatkiše ili igračke, što ih dodatno veseli, ali i podučava koliko je važno biti uporan.
Zeko, zeko, tko ti je ukrao jaje?
Izrežite veliko jaje od papira. Sjednite u krug, a jednog igrača postavite u sredinu. On će biti zeko. Zeki potom stavite povez na oči, a jedan od igrača neka sjedne na jaje. Potom ostali poviču: “Zeko, zeko, netko ti je ukrao jaje!”. Tada zeko pogađa koji je od igrača “ukrao” jaje, a pogodi li, oslobođen je uloge zeke, a na njegovo mjesto dolazi igrač koji je dotad sjedio na jajetu.
Boćanje kuhanim jajima
Za ovu igru potrebna su obojena kuhana jaja (onoliko koliko ima igrača) i jedno prirodne boje. Postavite ih u ravnini na pod (maknite tepih) pa najprije zakotrljajte neobojeno jaje. Cilj igre je približiti obojeno jaje neobojenom, a pobjednik igre je onaj igrač čije jaje, nakon što svi odigraju, bude najbliže neobojenom. Baš kao i pravo, boćanje jajima može se igrati i na otvorenom.
Pronađite zekin izgubljeni repić
Na većem komadu kartona ili papira nacrtajte uskrsnog zeca bez repa. Od komadića vate napravite, veličinom vjerne crtežu, onoliko zekinih repova koliko ima igrača te po njima nalijepite komadiće ljepljive trake. Potom crtež zeca postavite na zid, a igračima stavite poveze na oči. Cilj igre je zeki nalijepiti rep koji mu nedostaje, a onaj tko to učini najtočnije, pobjeđuje.
Skok s velikim jajetom
U ovoj igri može sudjelovati cijela obitelj, a odlična je za trošenje kalorija obilnog obroka. Potrebno vam je veliko jaje (plastično ili od stiropora), koje se stavlja među koljena. Pobjednik je onaj tko najbrže stigne do cilja, a da mu pritom jaje ne ispadne.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare