To je to što me zanima!

Uvijek je moja obitelj kriva, a tvoji su savršeni?!

VAŠI I NAŠI Uz malo tolerancije blagdansko okupljanje kod svekrve ili punice proći će bez prepucavanja, a poslije i velike kućne svađe
Vidi originalni članak

Karakterno težak član obitelji svaki blagdan s lakoćom može pretvoriti u napor, no ako želite mirnije druženje, jedino što možete učiniti je promijeniti pristup. Njegove riječi i djela ne možete kontrolirati, ali možete svoje i barem svojom pristojnošću ne riskirati prepirku. Član obitelji koji se pravi najpametniji i sve najbolje zna obično krivi druge za svoje probleme te može uzrokovati puno stresa na obiteljskim okupljanjima. Umjesto debatiranja s njim tko je kome kriv, suptilno promijenite temu. On neće moći nastaviti debatu ako se drugi uključe u razgovor o vašoj temi. Drugo rješenje je da pronađete razlog da napustite prostoriju.

SNOB - Snobovi u obitelji mogu drugima nametnuti osjećaj neugode i pada samopouzdanja te je vrlo važno da u njihovoj nazočnosti ne promijenite držanje. Ako im se ne sviđate takvi kakvi ste, ne treba se time zamarati. Budite isti prema svima, a ako on ne želi s nekim razgovarati, to je njegov problem.

PAŽNJA- Uvijek postoji netko tko je drukčiji, povučen ili ekscentričan. No to ne znači da ga treba ignorirati. Pobrinite se da se takvom članu obitelji uvijek javite te mu pokažete poštovanje i ljubaznost.

IGNORIRANJE - Razmaženi članovi obitelji kojima se mora kuhati posebno jelo neće se promijeniti preko noći, ali vi možete prestati kuhati to jelo. Odrasli, a razmaženi i sebični ljudi vjerojatno će napraviti scenu. Zbog toga će izgledati blesavo i neprimjereno, a upravo zato ne morate reći ni riječ.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare