To je to što me zanima!

Uz brzu pizzu ručak se pripremi za pola sata

Za odličan umak za pizzu umjesto soli dodajte vegetu, a žuri li vam se, kvasac u tijestu zamijenite jogurtom i praškom za pecivo
Vidi originalni članak

Dok se tijesto za klasičnu pizzu diže pola sata, ono za brzu gotovo je u tri minute. Čašicu jogurta pomiješajte s dvije čašice brašna i žličicom praška za pecivo, dodajte jaje, prstohvat soli i šećera te žlicu maslinova ulja. Podijelite u dvije kugle i razvaljajte.
KLASIČNO TIJESTO
SASTOJCI: 1 kg glatkog brašna, kocka svježeg kvasca, 1/2 praška za pecivo, žlica šećera, žlica soli, 1 dl maslinovog ulja
PRIPREMA: Kvasac rastopite u mlakoj vodi, dodajte prašak za pecivo i šećer. Neka odstoji na toplom 20 minuta. Dodajte sol, brašno i ulje. Zamijesite, podijelite na 4 dijela i ostavite da se diže na toplome mjestu oko pola sata.
BIJELA PIZZA
SASTOJCI: žlica ulja, režanj česnjaka, 2 šalice kuhane brokule, 3/4 šalice riccote, 1/2 šalice mozzarelle, 2 žlice parmezana
Umijesite tijesto. Zagrijte žlicu maslinovog ulja i popržite sitno sjeckani češnjak. Dodajte brokulu i pirjajte 2 minute. Maknite s vatre i umiješajte riccotu. Oblikujte tijesto za pizzu i stavite na lim za pečenje. Prekrijte smjesom i pecite 20-22 minute na 23
PIZZA S INĆUNIMA
SASTOJCI: 2-3 tikvice, 10-ak inćuna, 2 jaja, dl mlijeka, mješavina mediteranskih začina, 15 dag mozzarelle, žlica parmezana
Narežite tikvice na kriške i ispržite na ulju. Očistite inćune od kostiju i narežite mozzarellu na kriškice. Razvaljajte tijesto te poslažite tikvice i inćune. Prelijte smjesom jaja, mlijeka, začina i parmezana te mozzarellom. Pecite 20-ak minuta na 180C.
PIZZA S PANCETOM
SASTOJCI: 15 dag pancete, 15 dag šunke, 20 dag mozzarelle, 2 žlice koncentrata rajčice, papar i origano
Pomiješajte koncentrat rajčice, dodajte dvije žlice vode, malo soli i papra te dobro izmiješajte i umakom prelijte tijesto. Posložite šunku, potom tanke listiće pancete, a na vrh mozzarellu i origano. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 170-200C.
DIMLJENA PIZZA
SASTOJCI: 50 g dimljenog lososa, 50 g feta sira, 2 žlice milerama, 10 dag sira trapista, 2/3 šalice umaka od rajčice
Pomiješajte feta sir i mileram, a losos sitno narežite. Razvaljano tijesto premažite umakom od rajčice, dodajte naribani sir, zatim komadiće lososa i na kraju žličicom rasporedite mješavinu s feta sirom. Pizzu pecite na 200C oko 20 minuta.






Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare