To je to što me zanima!

Uživajte u slasnim pilećim specijalitetima

Začinsko bilje poput ružmarina, timijana, kadulje, korijandra, đumbira i curryja odlično se slaže s piletinom. Odlično je i za mariniranje
Vidi originalni članak

Izvrstan okus, nutritivna vrijednost i bezbroj načina pripreme svrstali su piletinu u svjetski poznatu namirnicu. Pileće je meso lako probavljivo, sadrži bjelančevine u optimalnim količinama te osigurava organizmu gotovo polovicu njegovih dnevnih potreba. Od piletine možete pripremiti različita ukusna jela. Možete je poslužiti kao predjelo u obliku pašteta i različitih salata, zatim kao bistre, krem ili ragu juhe, kao pečenke (iz tave, pećnice, roštilja ili ražnja) ili pohance. Želite li pripremiti što ukusniju piletinu, prije pripreme je marinirajte. Marinadu možete pripremiti kombinacijom soli, papra, ulja, senfa, limunove korice te dodavanjem začina. Kod mariniranja možete dodati i malo alkohola; bijelog vina prošeka ili konjaka. Također, kad pripremate juhu od piletine, možete dodati malo konjaka pa će imati bolju aromu. Piletinu možete pripremiti i s raznim umacima kao saute, gdje se meso prvo poprži na malo ulja, fricasse gdje se meso pirja s povrćem u malo vode da bi se dobio bijeli umak ili kao paprikaš. Za piletinu s kaduljom i narančom pripremite 6 komada pilećih prsa, 300 ml narančina soka, 1 žlicu brašna, 2 žlice kadulje, đumbir, češnjak, sol i papar. Piletinu stavite u marinadu od narančina soka, sojina umaka, češnjaka, kadulje i đumbira te ostavite 30 minuta. Ispecite piletinu u pećnici i prelijte marinadom. Izvadite piletinu, a u marinadu umiješajte brašno i miješajte dok se ne zgusne. Zalijete umakom i ukrasite kaduljom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare