To je to što me zanima!

Posebna večera u Finskoj: U rudniku na 80 m ispod zemlje

Luksuzna podzemna večeru na jugu Finske poslužuje se u rudniku 80 metara ispod zemlje. Sastoji se od četiri slijeda, pripremaju je vrhunski kuhari i košta 930 kuna
Vidi originalni članak

Finci su svijetu predstavili jedinstveno gastronomsko iskustvo - luksuznu podzemnu večeru, piše Daily Mail. U rudniku vapna kod finskog grada Lohja gosti u restoran tj. podzemnu špilju dolaze posebnim dizalom. Špilja je duboka 350 metara, no sama večera se poslužuje na 80 metara ispod zemlje.

Aranžman ove neobične večere košta oko 930 kuna i uključuje prijevoz do rudnika autobusom iz centra Helsinkija, obrok od četiri slijeda te piće. Na meniju je usoljeni losos u limunovom soku, pečena teleća pisanica, dimljena svinjetinu u umaku od biljnog likera i pita od jabuka.

- Glavni motiv restorana i cijelog menija je zemlja, jer smo ipak ispod zemlje - rekao je vlasnik i glavni kuhar u restoranu, nagrađeni kuhar Timo "Lintsi" Linnamaki.

Rudnik je trenutno u vlasništvu tvrtke Kone koja se bavi proizvodnjom testnih dizala, a iako će restoran biti otvoren do  24. rujna svi su aranžmani unaprijed popunjeni.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kriks 16.09.2012.

    Zbilja orginalno!

  • Emanuella_1 15.09.2012.

    ja bi tamo saaaadaa....

  • analovekaja 14.09.2012.

    Sviđa mi se kak su to sredili !!!!!!! :)))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare