To je to što me zanima!

'Broj 38 je nekad bio za mršave modele, a sada samo za jače'

Prije deset godina modeli za punije žene nosili su brojeve od 42 do 46, a danas nose 38 i 40 dok su "standardne" manekenke mršavije za 23 posto nego prije
Vidi originalni članak

Prije 20 godina manekenke su u prosjeku težile oko osam posto manje od prosječne žene, dok danas u pravilu teže i do 23 posto manje, objavio je britanski magazin PLUS Model. Upozoravaju da većina manekenki prema kriteriju indeksa tjelesne težine BMI spadaju u skupinu anoreksičnih. Te su tvrdnje popratili provokativnom fotografijom dviju golih manekenki, od kojih jedna nosi konfekcijski broj 42, a druga 32.

Prije deset godina modeli za punije nosili su konfekcijske veličine od 42 do 46, dok su danas gotovo nestala pravila o izboru punijih modela. Većina njih danas nosi konfekcijske brojeve 36, 38, 40 i najviše 42, što kupce sve više ljuti. 

- Bombardiraju nas slikama mršavica, mršavljenja i ideala mršavosti navodno namijenjenog za sve žene. Nismo svi određeni da budemo mršavi, tijela su nam drugačija - smatra glavna urednica časopisa Madeline Figueroa-Jones.  

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Faustina009 13.01.2012.

    Baš je lijepa ova punija na slici - ja mislim da se svaki muškarac napali na ovakvu malo puniju ženu, nego na ženu kojoj vire kosti i jedva stoji od izgladjelosti.

  • alladin_1 13.01.2012.

    ljudski rod je ogrezao u konformizam na svim nivoima, nikome se više ne da niti kuhati a niti jesti poriluk, kelj i ostale cušpajze pa svi jedu brzu hranu od koje se debljaju i to na vrlo ružan, piktijasti način tako da su mlade žene danas uz to što su debele i vrlo opuštene i otromboljene a salo im VISI na sve strane. Niti jedna ova curka nije lijepa. Niti mršavica niti ova debela. Jedino što je lijepo je vitko, vretenasto, čvrsto, IZVJEŽBANO tijelo. I još nešto, ne razumijem kako nekome padne na pamet da ide komantirati nečiji komentar, pa komentirajte članak a ne mene, pa što ću vam ja? Koji sam vam ja faktor u životu? Drugim riječima, umjesto da ovdje napadate jedan drugoga i VRIJEĐATE, svi tenisice u ruke i pravac na trčanje ili u fitness dvorane !!! :)

  • brođanka23 12.01.2012.

    imam 25god. i dva poroda na carski rez iza sebe. prije trudnoce sam nosila 38, a sad nosim 40.... sve je to 5, ali mi je stomak strasno popucao u 1. trudnoci jer mi je stomak bio ooooogrroooman, i sad to izgleda malo ruzno, ali mogu reci da sam si puno bolja ovako malo punija nego kad sam bila mrsavija, nekak sam si izgledala bolesno.....samo da nemam takav stomak, ne bi se ni dana sekirala zbog tezine......

Komentiraj...
Vidi sve komentare