To je to što me zanima!

Većina parova ima problema sa seksom - ne znaju razgovarati

Iako živimo u vrijeme kada svi puno čitaju i puno su informiraniji nego ikada prije, ljudima je još uvijek problem i neugoda razgovarati o seksu pa kada nastanu problemi, postaju još dublji
Vidi originalni članak

- Sve može biti izvor lošeg seksa. Stres, obaveze, nizak libido te monotonija - kaže Matty Silver, seksualna terapeutkinja iz Velike Britanije koja tvrdi kako je razgovor o seksu još uvijek tabu tema za mnoge parove. 

Probemi u spavaćoj sobi pogađaju sve više parova. To je često frustrirajuće te dolazi do osjećaja nezadovoljstva. Veze često pate pa na kraju i pucaju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Smatra kako društvo prema seksu treba imati opušteniji stav. Seks je važan dio svake veze i problemi u spavaćoj sobi često mogu prouzročiti svađe i frustracije. Dobro informiranje o seksualnosti i odnosima još u adolescenciji uvelike bi pridonijelo rješavanju ovakvih problema u kasnijoj dobi. 

- Zdrav seks ima moć otpustiti hormone koji povećavaju intimnost i vezivanje, podižu raspoloženje, imunitet i zdravlje, smanjuju osjećaj usamljenosti i depresije te povećavaju samopouzdanje i pozitivno utječu na kvalitetu života - smatra Matty. 

S obzirom na ove prednosti i raskošne scene seksa koje vidimo u filmovima, lako je vjerovati da svi imaju uspješan seksualni život, ali Matty objašnjava da je za mnoge istina malo drugačija.

- Ako parovi ne riješe svoje probleme, prije ili kasnije će se javiti ogorčenost. O problemima se uvijek treba raspravljati. U suprotnom, parovi  postaju frustrirani, ogorčeni i ljuti, što nerijetko dovede i do rastave - kaže. 

Čest problem je i erektilna disfunkcija kod muškaraca. Za to postoji terapija, ali za većinu muškaraca, ovaj problem je često psihičke ili emocionalne prirode nego zdravstvene. Matty kaže kako je ključ dobra i otvorena komunikacija. Od razgovora o liječenju do istraživanja alternativnih načina uživanja u seksu. 

TEŽAK POČETAK Spojili su ljubav i posao: Bolje nam je u Zagrebu no u Meksiku

Jednostavni načini za poboljšanje seksualnog života

  1. Odvojite vrijeme za seks. On ne mora biti uvijek spontan. Baš kao što planirate izlaske tako možete planirati i zajedničko vrijeme za intimnost. 
  2. Dobar seksualan život je više od samog seksa. U toku dana međusobno si šaljite zabavne i seksi poruke. Dajte partneru kompliment ili jednostavno ponudite partneru više dodira, poljubaca i zagrljaja. Male geste rasplamsat će strast i začiniti odnos.
  3. Pokušajte se više zabavljati u svakodnevnom životu. To će poboljšati kvalitetu vaše veze, potaknuti avanturu i postaviti temelje za bolji seks.
  4. Isprobajte nešto novo - bilo da je riječ o lokaciji, položaju ili čak o igri uloga. 
    NIJE VRIJEDNO TRUDA Razlozi zašto mnogi ostaju u braku iako nisu sretni i ne vole se
  5. Smijte se s partnerom. Smijeh pomaže u stvaranju bliskih veza i istovremeno potiče čudesno oslobađanje hormona sreće - endorfina.
  6. Vezu stavite kao prioritet. Zajednička sreća važnija je od čiste kuće i odgovaranja na e-mailove, piše Now To Love

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 22.10.2019.

    ne fali mladima nego starijima

  • Leo Archibald 22.10.2019.

    A kaj je to SEX?

  • 22.10.2019.

    Sad idem strajkati 40 dana. 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare