To je to što me zanima!

Većina vježbača opremu pere nakon svakog trećeg treninga

Tek četvrtina muškaraca i petina žena na svaki trening nosi čistu odjeću, makar 44 posto vježbača tvrdi da ih miris znoja na ljudima u teretani demotivira za vježbanje
Vidi originalni članak

Većina fitness fanatika su revni na treninzima, ali ne i u održavanju higijene svoje sportske opreme, poput dresova, trenirki, torbe, obuće ili ručnika, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke Sweatband na više od 1400 ljudi. Prema rezultatima istraživanja, žene su još neurednije i tek 25 posto njih nosi čistu odjeću na svaki trening. Samo petina muškaraca čini to isto, piše Daily Mail.

Najčešće se izvlače skupoćom pranja rublja, manjka sportske opreme koja im se nije osušila ili jednostavno kažu da im nije bitno što im odjeća nije čista. Ipak, gotovo polovici ispitanih (44 posto) smeta znoj i neugodan miris obližnjih vježbača koji ih ujedno i demotivira za vježbanje. 

Prijašnje su studije otkrile da tenisice za vježbanje u prosjeku sadrže 76 posto više bakterija nego daska na WC školjci.

- Ljudi više razmišljaju o učinkovitosti treninga nego o higijeni i osjetljivosti drugih korisnika teretane i fitness centra - rekao je voditelj studije, Maz Darvish.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • LebronPetrovic 29.05.2013.

    Baba: Conane pogrdo jedna, izlazi iz teretane! Treba istovarit šleper cimenta !

  • ivest 25.05.2013.

    da bar znoj miriše na vaniliju.. sve bi bilo lipšije :)

  • Gibbs 25.05.2013.

    zato ne idem u teretane, radije vozim biciklina u prirodi :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare