To je to što me zanima!

Veličanstvene štikle: M. Blahnik otvorio je online muzej kreacija

Jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice, koji je dobrim djelom zaslužan za vizuru današnje štikle, otkriva vlastiti koloristički snažan i impresivan svijet dizajna
Vidi originalni članak

- Moj pristup boji i koloritu je vrlo snažan, hrabar, kroz razne varijacije. Oduvijek sam u potrazi za 'nemogućom' nijansom i njezinom poezijom - istaknuo je Manolo Blahnik na adresi thearchives.manoloblahnik.com, koja nas vodi kroz njegov čaroban svijet. Web destinacija ima koncept muzeja, odnosno predstavlja autora i rad kroz godine.

Manolo Blahnik imao je veliku ulogu u seriji 'Seks i grad' koja je početkom stoljeća uvela niz modnih trendova, među njima i atraktivne štikle.

POGLEDAJTE VIDEO: Postolarka Nataša Trinajstić otkriva sve o dobroj čizmi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do onda vladao je minimalizam, no Blahnikove kreacije koje je nosila uglavnom Carrie, odnosno Sarah Jessica Parker, pokrenule su trendove u novom smjeru. Cipele s potpeticom postale su super atraktivne i ukrašene.

Španjolac Manolo vodi posjetitelja kroz svoju arhivu, otkriva mu način rada, crtanja, skiciranja, jer slavni su i njegovi divni crteži.

OUTFIT DANA Ležeran stilski dan: Šešir niskog oboda i 'military' pufasta jakna

Otkriva gostima na svom webu s kime je prijatelj te kako je za drage osobe radio, i još uvijek radi, posebne cipele s potpisom.

DOBRO JE ZNATI Moć odjeće: Ono što odijevamo snažno utječe na način na koji doživljavamo sami sebe

Njegov je svijet kreativan, uvijek u potrazi za tom savršenom nijansom, čarobnom bojom, pojačanom motivima ili detaljima.

SUPER TRIK Osvježite jednostavnu majicu: Velika ogrlica za stylish dojam

A sve skupa rezultira cipelama koje u ostavile pečat u svijetu modnih dodataka te promijenile svijet stila.

Njegova karijera kreće 1969. godine, kad je upoznao urednicu magazina Vogue, Dianu Vreeland. Upravo mu je ona sugerirala da se posveti dizajnu - obuće.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eho_ 25.11.2021.

    Ah Blahnik 😃😍🤩

Komentiraj...
Vidi sve komentare