To je to što me zanima!

Vitamin E značajno smanjuje osjetljivost tijela tijekom PMS-a

Koktel esencijalnih ulja iz orašastih plodova u kombinaciji s vitaminom E smanjio je osjetljivost na hormon prolaktin, odgovoran za bolne dojke i nadutost tijekom PMS-a
Vidi originalni članak

Pilule koje sadrže mješavinu zdravih masti i vitamina E mogu smanjiti osjetljivost na hormone tijekom PMS-a za gotovo dvije trećine, pokazala je brazilska studija Federalnog sveučilišta Pernambuco. Vitamin E nalazi se u orasima, sjemenkama i zelenom povrću, a poboljšanja su vidljiva nakon tri mjeseca. 

Nuspojave nakon konzumacije većih količina vitamina E su vrlo rijetke. Tek jedna ispitanica iskusila je bol u trbuhu, a kod druge se PMS odgodio. Otkriće koje može pomoći milijunima žena, ali i njihovim muškarcima, posebno smanjuje osjetljivost na hormon prolaktin, koji je ključan kod zadržavanja tekućine i osjetljivosti dojki.

Iako se na PMS često gleda kao na manju neugodnost, on utječe na gotovo tri četvrtine žena, a 40 posto njih tvrdi da im narušava kvalitetu života. U ekstremnim slučajevima, žene mogu postati nasilne i patiti od teške depresije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare